PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Karne hakkında çocuğunuzla konuşun!
Karne hakkında çocuğunuzla konuşun!

Karne hakkında çocuğunuzla konuşun!

A+A-

NTV’nin haberine göre; Ara karnenin başarı göstergesi değil, yeni dönem için yol haritası olduğunu söyleyen Çocuk Gelişimi Uzmanı Dr. Birgül Bayoğlu, “Karne almadan önce çocuğunuz ile karnesi hakkında konuşmak ve yeni döneme ilişkin planlamalar yapmak, çocuğun hem kaygısını azaltacak hem de sorgulayıcı düşünmesine yardımcı olacaktır” dedi.

Eğitim öğretim yılının ilk dönemi ara karne ile sonlanıyor. Bu dönemde çocuklar kadar anne ve babalar da heyecanlı ancak karne üzerine yapılan olumsuz konuşmalar ve uyarılar çocuklar için heyecanın yanında kaygı duygusuna da neden olabiliyor.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Dr. Birgül Bayoğlu, karne almadan önce çocukla yapılacak karne ve notlar ile ilgili konuşmanın yararlı olacağını, çocuktaki kaygıyı azaltacağını söyledi:

“Karnesi ve gelebilecek notları hakkında konuşmak, yeni döneme ilişkin planlamaları yapmak, çocuğun hem kaygısını azaltacak hem de sorgulayıcı düşünmesine yardımcı olacaktır. Başarılı olduğu derslere de vurgu yapılması ve olumlu yaklaşım ile ders başarısının çocuğun kendine karşı sorumluluğu, geleceğini şekillendirebilecek bir süreç olduğunun hatırlatılması gerekir.”

Ara karnenin, tehditler ve pazarlıklar için konu olmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Bayoğlu, “Aksine ikinci dönem için planlama yapılmasına fırsat yaratmalıdır. Öncelikle çocuğa gelecek karne için beklentileri sorulmalı, hangi konuya öncelik vermesi gerektiği ya da neyi değiştirmesi gerektiği düşündürülmeli, bu konuda ne yapmayı düşündüğü öğrenilmelidir. Karne notları da çocukla birlikte gözden geçirilerek planlı ve düzenli çalışma alışkanlığının yerleşmesi sağlanabilir. İster ilkokul ister lise öğrencisi olsun, ebeveyn çocuğun yaşına uygun şekilde iletişim kurarak akademik başarıya giden yolu birlikte planladığı sürece çocuk başarılı olacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.