PİYASALAR

  • BIST 1009070.29-0.11%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3640.1%
  • EURO34.938-0.29%
  • STERLİN40.944-0.28%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kanser hastalarına corona virüse karşı 13 öneri
Kanser hastalarına corona virüse karşı 13 öneri

Kanser hastalarına corona virüse karşı 13 öneri

Tüm dünyayı tehdit eden corona virüs (COVID-19), kanser hastalarında daha ağır seyrediyor ve hayati tehlike yaratıyor. Uzmanlar da kanser hastalarının, corona virüsten korunmak için çok daha fazla dikkat etmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

A+A-

 

Kanser hastalarının bağışıklık sistemlerinin zayıf olduğunu, dolayısıyla corona virüs salgınında enfeksiyonlara daha yatkın hale geldiklerini ifade eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeref Kömürcü, “Kanser hastaları, bu dönemde çevreden izole olmalarının ve dengeli beslenmelerinin yanı sıra hijyen kurallarına her zamankinden çok daha fazla dikkat etmeliler” dedi. Türkiye’de her yıl ortalama 200 bin yeni kanser tanısının konduğuna dikkat çeken Prof. Kömürcü, kanser hastalarına corona virüsten korunmaları için 13 öneride bulundu. İşte o öneriler:

Herhangi bir yere dokunduktan sonra ellerinizi 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkayın. Su ve sabun olmayan yerlerde el dezenfektanları veya 80 derecelik kolonya da kullanabilirsiniz.

Ellerinizle yüzünüze dokunmayın. Özellikle de göz, burun ve ağzınızla temas etmemeniz önemli. Virüs buralardan bulaşıyor.

Aile bireyleri dahil, kimseyle tokalaşmayın, temas etmeyin. İnsanlarla aranıza en az 1-1 buçuk metre mesafe koyun. Mümkün olduğunca ziyaretçi kabul etmeyin.

Öksüren, hapşıran insanlardan uzak durun. Virüs damlacık yoluyla size bulaşabilir. Gerekli durumlarda, özellikle de sokağa çıktığınızda maske kullanın.

Kapalı ortamlardan uzak durun, kalabalık yerlerde bulunmayın.

Şu dönem seyahat etmeyin.

Bol su için.

Hekiminizin önerdiği egzersizleri yapın. Egzersiz bağışıklık sistemini güçlendirir.

İyi uyumaya dikkat edin. Sağlıklı bir uyku bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hekiminizin önerdiği meyve ve sebzelerden tüketin. Bağışıklık sisteminin güçlü olması için sağlıklı beslenmek önemli.

Acil durumlar dışında hastanelere gitmeyin. Kemoterapi, immünoterapi veya hedefe yönelik tedavilerinizi aksatmayın. Bu salgın döneminde, hastaneye gidiş gelişlerinizde mutlaka maske ve eldiven kullanın.

Öksürük, ateş, nefes darlığı gibi şikayetleriniz olursa hekiminize başvurun.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.