PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2524.961.65%
  • DOLAR32.5770.09%
  • EURO34.623-0.21%
  • STERLİN40.342-0.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kahveci: Bizler haklı davamızdan geri adım atmayız
Kahveci: Bizler haklı davamızdan geri adım atmayız

Kahveci: Bizler haklı davamızdan geri adım atmayız

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve sendikalarımızın Genel Başkanları 7. Olağan Genel Kurulumuzun ardından temaslarda bulunmak üzere yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gitti.

A+A-

TÜRKİYE KAMU SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ;

İLK YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ KKTC’DE YAPILDI

Türkiye Kamu-Sen heyeti, Kuzey Kıbrıs ziyareti çerçevesinde ilk yönetim kurulu toplantısını konfederasyonumuz çatısı altında bulunan ve Türkiye Kamu-Sen’in şanlı bayrağını yavru vatanımızda şerefle dalgalandıran Kıbrıs Türk Memur-Sen’in ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Toplantıda, Kıbrıs Türkünün bu coğrafyada asla yalnız olmadığına vurgu yapılırken, anavatanın her daim Kıbrıs Türklerinin yanında olduğu net bir şekilde daha ifade edildi. Bölgede yaşanan gelişmelere bakıldığında Kıbrıs adasının öneminin ortaya çıktığını ifade eden Genel Başkanımız Önder Kahveci, Türkiye’nin mavi vatan politikasının önemini dikkat çekti. 

KKTC ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI HASAN TAÇOY’U ZİYARET ETTİK

Yönetim Kurulu toplantısının ardından KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’u ziyaret eden heyetimiz ikili ilişkiler ve çalışma hayatına dair değerlendirmelerde bulundu. Çalışma hayatının sorunları ve sıkıntıları konusunda Bakan Taçoy ile fikir alışverişinde bulunan heyetimize, KKTC’deki sendikal çalışmalar konusunda da bilgiler verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye Kamu-Sen heyetini Kuzey Kıbrıs’ta ağırlamaktan şeref duyduğunu belirterek, Türkiye’deki en önemli konfederasyonlardan birisi olan Türkiye Kamu-Sen’in bilgi ve birikimlerinin kendileri için son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. 

BAŞKANLAR KURULUMUZ MECLİS BAŞKANI ZORLU TÖRE’Yİ ZİYARET ETTİ

Temaslarımız çerçevesinde KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi de ziyaret eden Genel Başkanımız Önder Kahveci ve yönetim kurulumuz, “Anavatan’ın selamlarını Meclis Başkanı Töre’ye iletti. Genel Bakan Kahveci, “Her durum ve şart altında Türkiye Cumhuriyeti olarak yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs’ın hak ve menfaatleri için mücadele etmekten imtina etmeyiz. Kıbrıs meselesi Türk milletinin haklı davasıdır. Bizler haklı davamızdan bir an dahi geri adım atmayız. Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak bugün adada sizlerle birlikte olmaktan,  KKTC’nin hür ve bağımsız bir devlet olduğunu bir kez daha dünyaya ilan etmekten şeref duyuyoruz. Nazik ev sahipliğiniz için Genel Başkanlarımız, camiamız ve kamu görevlileri adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

ZORLU TÖRE: ZİYARETİNİZDEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK

KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ise, “Anavatan’dan gelen selamı mutlulukla alıyoruz. Sizlerin bizlere verdiği destek ile Kıbrıs Türkü bölgede kendini güvende hissetmektedir. Bölgemizde yaşanan gelişmeler Kıbrıs adasının önemini tüm dünyaya göstermiştir. Anavatanımızın elbette hemen yanı başında olan ve yüzbinlerce soydaşının yaşadığı bu adaya kayıtsız kalması kimse beklememelidir. Ben bu nazik ziyaretiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.