PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2490.8450.27%
  • DOLAR32.5520.08%
  • EURO34.65-0.23%
  • STERLİN40.457-0.35%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kahramanmaraş depremi sonrası 4. seviye alarm verildi
Kahramanmaraş depremi sonrası 4. seviye alarm verildi

Kahramanmaraş depremi sonrası 4. seviye alarm verildi

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depreme ilişkin açıklamada bulundu.

A+A-

Doğu, Güneydoğu, İçanadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli Riçhter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük büyük bölümünden hissedildi. 

BİR ŞİDDETLİ DEPREM DE GAZİANTEP'TE!

7,4 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bir deprem haberi de Gaziantep'ten geldi. Gaziantep'in Nurdağı ilçesi saat 04:26'da 6.4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Deprem, çevre illerde de hissedildi.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, ''Sadece şunu söyleyebilirim, Maraş, Hatay, Antep ve Osmaniye daha çok etkilendi. 4 tane artçı oldu. Kilis, Adana ve Diyarbakır'da etkililik söz konusu. Yıkılan binalar var, diğer iller kadar büyük bir etkinliği yok. Kayseri ve Antep'e kadar hissedilen 7.4 büyüklüğünde bir deprem. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Valilerimiz, Jandarmamız, Arama Kurtarma ekiplerimiz bütün bölgelerden bölgeye hareket halindeler. AFAD'dayız, tüm sevkiyatı kontrol etmeye çalışıyoruz. Kargo uçakları, bütün arama kurtarma ekipleri bölgelere doğru yönleniyor. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik​'' dedi.

4. SEVİYE ALARM VERİLDİ

Bakanlarla birlikte deprem bölgesine gideceklerini belirten Soylu, ''Vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır. Önceliğimiz, enkaz altından kurtarılmaları ve hastaneye sevk edilmeleridir. Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk ediliyor, biz de bakan arkadaşlarımızla bölgelere gideceğiz. Birçok yerden ihbar geliyor. Arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarmayı yapmak. Ekipler teyakkuz halinde, 4. seviye alarm verildi. Uluslararası yardım da içermektedir.​'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.