PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2506.0460.89%
  • DOLAR32.5830.12%
  • EURO34.6920.04%
  • STERLİN40.474-0.25%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kabe İmamı Hacılara Dua etti
Kabe İmamı Hacılara Dua etti

Kabe İmamı Hacılara Dua etti

İslam Toplumları Milli Görüş Teşkilatıyla 1438. Hicri yılında Avrupa’dan ve Türkiye’den Hacca gelen binlerce hacı adayını Kâbe İmamı Ahmet Elgamidi ziyaret ederek, dualarla arafata uğurladı.

A+A-

Proğramın açış konuşmasını yapan İGMG Hac ve Umre Sorumlusu Tahir Köksoy “ Her sene hacı adaylarımızı ziyaret eden Kabe İmamı Ahmet Elgamidi’ye sonsuz teşekkür ediyorum. Vakit ayırarak bizleri ziyaret etmesi bizleri mutlu etmiştir.”

Milli Görüş Teşkilatı Hac ve Umre Başkanlığınca organize edilen Kabe İmamı ile buluşma renkli görüntülere sahne oldu. Gamidi uzun yıllardır, Milli Görüşün Hac organizasyonunu ziyaret ettiğini ifade ederek, hac ibadeti ile alakalı duygulu bir konuşma yaptı. “ Hacılara, Allah’ın misafirleri diye hitap eden Gamidi, Türkçe olarak katılımcılara “hoşgeldiniz, nasılsınız ve sizleri seviyorum” dedi.

Konuşmanın arkasından Kabe İmamı Kuranı Kerim tilavetinde bulunarak, Arafata çıkacak olan hacı adaylarına ve tüm islam alemine dua etti.

Geceye katılan İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün yaptığı konuşmada “Hac yenilenmedir, hac ahittir, hac temizlenmedir, hac ibrahimi sadakat, İsmaili teslimiyet, Haceri bağlılıktır. Tüm hacı adaylarımızdan yenilenmiş manevi bir ruh ile tertemiz ülkelerine dönmelerini, yeni bir hayata Allaha yakışır kul olarak devam etmelerini bekliyoruz.

İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatı olarak, her alanda görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızla sizlere hizmet veriyoruz. Hac farizasının yapılmasında bizlere destek olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Program’a Genel Başkan Kemal Ergün, Genel Başkan Yardımcısı Murat İleri,Hac Umre Birim Başkanı Tahir Köksoy,Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön ve çok sayıda davetli katıldı.



Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.