PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2489.4370.72%
  • DOLAR32.5110.25%
  • EURO34.7040.03%
  • STERLİN40.479-0.15%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşyerinde Facebook hesabını açık unutan yandı
İşyerinde Facebook hesabını açık unutan yandı

İşyerinde Facebook hesabını açık unutan yandı

Facebook hesapları üzerinden işyerindeki yöneticilerini eleştiren iki çalışan hesaplarını açık unutunca olanlar oldu.

A+A-

Çalışanların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ve yazışmalar iş dünyasında da büyük yer kaplamaya başladı. Hatta çalışanlar arasındaki gizli yazışmalar, çalışanların işten atılmalarına neden oldu. Yargıtay da, sosyal medya üzerinden yapılan yazışmalardaki hakaret unsurlarını işten atılma sebebi saydı.

Bu konudaki örnek dava, yaklaşık üç yıl önce iki arkadaşın facebook hesapları üzerinden iş yerindeki diğer personel hakkında ağır hakaret içeren mesajlar yazmaları ile başladı.

İşyeri arkadaşlarını ve birim amirlerini çekiştiren iki çalışma arkadaşından birisi, facebook hesabını açık unuttu.

Aynı işyerinde çalışan bir başka çalışan ise, açık unutulan facebook hesabındaki yazışmaları gördü. Ve çıktısını alarak birim amirine götürdü.

İşyeri çalışanları ve yöneticileri hakkında hakaretler yer alan yazışmalar nedeniyle personel işten atıldı.

İşten atılan personel ise, iş akdinin haksız yere feshedildiğini gerekçe göstererek, kıdem ve ihbar tazminatı talebinde bulundu. Aynı çalışan, facebook hesabındaki yazışmaların izinsiz olarak okunduğunu ve kayıt altına alındığını belirterek, diğer çalışanlar hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Facebook yazışmalarını okuyan, şirketin personeli hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal ve verilerin izinsiz olarak elde edilmesinden ceza davası açıldı.

Yerel mahkeme, sanıkların beraatine karar verdi. İş mahkemesi de facebook yazışmaları nedeniyle iş akdinin feshinin haklı olduğunu bu nedenle tazminat taleplerinin yersiz olduğunu bildirdi. Ve işten atılan çalışanın tazminat talebini reddetti.

Dava temyiz edildi

Yargıtay 12. Ceza Dairesi de, beraat kararını onadı. Ancak yanlış maddeden beraat verildiğini belirterek, beraat kararının bir başka maddeden verilmesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.