PİYASALAR

  • BIST 1009117.420.41%
  • ALTIN2324.3940.76%
  • DOLAR32.3810.17%
  • EURO35.029-0.05%
  • STERLİN40.988-0.14%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İstanbul'da deprem oldu! (5.8 büyüklüğünde)
İstanbul'da deprem oldu! (5.8 büyüklüğünde)

İstanbul'da deprem oldu! (5.8 büyüklüğünde)

İstanbul'da kent genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Uzmanlar vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyarıyor. İstanbul Valiliği de okulların tatil edildiğini duyurdu. Köprülerde trafik yoğunluğu var...

A+A-

İstanbul'da kent genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli, depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıkladı.

İstanbul'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre depremin derinliği 6.99 kilometre. Sarsıntı İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedildi.

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığı yönünde henüz bir bilgi yok. Hasar tespit çalışmalarına ilişkin çalışma başlatıldı.

 

 

Sağlık Bakanı Koca: Can kaybı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Depremde can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Bakanlık olarak her türlü afete karşı teyakkuz halindeyiz" dedi. 

İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem sonrası panik (ilk kareler)

OKULLAR TATİL

İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedilen sarsıntı büyük paniğe neden oldu. Kentteki bazı okulların da  boşaltıldı. Sonrasında kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Birçok işyerinde de çalışanlara izin verilince İstanbul trafiğinde de yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Avrupa-Asya köprü geçişinde uzun araç trafiği var. 

Vatandaşlar tahliye edildi

Deprem nedeniyle itfaiye ve polise çok sayıda ihbar yapıldı. Kent genelindeki okul ve hastaneler başta olmak üzere kamu ve özel iş yerlerindeki vatandaşlar tahliye edilirken, trafikte aksamalar yaşandı. Bakırköy Adalet Sarayı deprem nedeniyle kontrollü bir şekilde tahliye edildi. Duruşmalara ise tedbiren ara verildi.

ARTÇI SARSINTILAR

İşte meydana gelen artçı depremler:

14.09 3.1
14.17 2.7
14.20 3.2
14.27 4.0

AFAD: Şirinevler’de yan yatan bina tahliye edildi

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar oluştu. Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edildi. Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştu.

AFAD'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Olası takviye amacıyla sevk edilen ekipler dışında, Marmara bölgesindeki AFAD il müdürlüklerinin tamamının yanı sıra AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü, AFAD İzmir ve AFAD Adana Arama Kurtarma Birlikleri teyakkuza geçirildi.

Deprem, İstanbul’un yanı sıra Marmara bölgesi genelinde hissedildi. AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay ekipleri bölgeye sevk edildi. Emniyet, Jandarma ve Genelkurmay’a ait hava araçları, İstanbul’un yukarıdan gözlenmesi için havalandı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay’dan ekipler olay yerine intikal ediyor. AFAD Afet Lojistik Merkezleri ise hazır halde bekletiliyor."

 

: İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı! (İzle)

: İnşaat halindeki bina beşik gibi sallandı! (İzle)

: Dişçide deprem anı kamerada! Böyle sallandı! (İzle)

 

ÖNCESİNDE DE SARSINTILAR OLDU

Aynı bölgede önceki gün 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Marmara Denizi'nde gün içinde de saat 12.00'de 2.9; 10.52'de 2.1, 10.32'de 3.6 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti.

İstanbul'daki deprem tüm Türkiye'de panik yarattı. 18 milyonu aşkın insanın bulunduğu İstanbul'da deprem sonrası tam bir panik havası oluştu. Mobil hatlarda iletişim yoğunluğu nedeniyle iletişimde sıkıntılar yaşanıyor. Bazı mobil operatör şirketleri hizmet veremiyor.

"Herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır"

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre; Marmara Denizi (Silivri açıklarında) bugün saat 13.59’da 5.8 Mw büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir." denildi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından bir açıklama yaptı: "Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil." 

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, deprem hakkında şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Silivri açıklarında 5.7 büyüklüğünde olan deprem bazı binalarda hasara yol açmış olabilir. Evlerinde çatlak oluşan vatandaşlar binalarını terk etsinler ve AFAD’dan ve valilikten gelecek uyarıları dinlesinler. Bu deprem Marmara'da beklediğimiz büyük deprem fayında oldu. Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yerkabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor."

"BİR VATANDAŞIN BACAĞI KIRILDI"

Turan Hançerli Avcılar Belediye Başkanı da ilçede bir caminin minaresinin yıkıldığını başka hasar olmadığını söyledi. Hançerli, "Can kaybı yok ancak panikle ikinci kattan atlayan bir vatandaşımızın bacağı kırıldı" dedi.

Kocaeli'de eğitime ara verildi

Deprem Kocaeli'de de paniğe neden oldu. Kocaeli merkezinde ve ilçelerde hissedilen depremde kısa süreli panik olurken bina içlerinde olan insanlar hızla kendini sokağa attı. Deprem sonrası panik yaşanan Kocaeli genelindeki okullarda öğrenciler sınıflardan bahçeye çıkarılırken eğitime yarım gün ara verildi. Deprem sonrası korku ile okul önlerine gelen veliler ise çocuklarını alarak evlerine döndü.

 

 

 

 

Avcılar'da cami minaresi yıkıldı

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı. Depremin ardından Avcılar'da bulunan bir caminin minaresi yıkıldı.

 

efytjviw4aihc66.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.