PİYASALAR

  • BIST 1009096.770.19%
  • ALTIN2324.5310.77%
  • DOLAR32.3650.1%
  • EURO34.96-0.18%
  • STERLİN40.891-0.39%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ISTAF'dan ABD'nin Kudüs kararına kınama
ISTAF'dan ABD'nin Kudüs kararına kınama

ISTAF'dan ABD'nin Kudüs kararına kınama

Uluslararası Bilim, Düşünce ve Sanat Vakfı, ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasının şiddetle kınandı.

A+A-

ISTAF Genel Başkanı Yakup Yılmaz yaptığı açıklamada  "ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve ilgili tüm BM Kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyoruz. Bu karar uluslararası hukuk açısından yok hükmündedir. Filistin halkının meşru haklarını yok sayan bu adımın bölgesel barış, güvenlik ve istikrara hizmet etmeyeceğini vurguluyoruz." dedi.

Gazze'de protesto gösterilerine destek verdiklerini belirten Yılmaz, Filistinlilerden Twitter'da #Nakba70 kampanyasına katılım çağrısı yaptı.


"Katliamı lanetliyoruz"
 

"ABD'nin kararı yok hükmündedir ve vicdanlarda asla karşılık bulamayacaktır" diyen ISTAF Başkanı Yılmaz, "ABD Yönetimi bu tutumunda ısrar ederek, Ortadoğu’daki oluşacak her türlü çatışmanın sorumlusu olacaktır. Bu adımdan cesaret alan İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan Filistinlilere uygulamakta oldukları katliamı lanetliyoruz. Bu tutum insanlık adina utanç vericidir. Katliamı esefle lanetliyoruz. Filistin meselesi kalıcı ve adil bir çözüme kavuşmadıkça, Filistin halkına karşı adaletsiz yaklaşımlar sürdükçe, ne bölgesel ne de küresel huzur ve istikrar mümkün olacaktır." şeklinde konuştu.

 

 

N. Asuman Özer / Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.