PİYASALAR

  • BIST 1008983.262%
  • ALTIN2296.1580.9%
  • DOLAR32.3240.23%
  • EURO35.068-0.12%
  • STERLİN40.9620.31%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrail Gazze sınırında bir sağlık görevlisini şehit etti
İsrail Gazze sınırında bir sağlık görevlisini şehit etti

İsrail Gazze sınırında bir sağlık görevlisini şehit etti

Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" etkinlikleri çerçevesindeki barışçıl gösterilerde gönüllü bir sağlık görevlisi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu, 25 Filistinli gerçek mermiyle yaralandı.

A+A-

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'nin doğu sınırındaki gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu gönüllü sağlık görevlisi Abdullah el-Kıtati'nin şehit olduğunu belirtti.

Kudra, İsrail askerlerinin gerçek mermiyle müdahalesinde 25 Filistinlinin de yaralandığını, onlarcasının da gazdan etkilendiğini ifade etti.

Kıtati'nin şehit olmasıyla 30 Mart'tan bu yana İsrail askerlerinin müdahalesinde can kaybı 159'a yükseldi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi tarafından "Özgürlük ve Hayat" ismi verilen 20'nci cuma gösterilerine katılmak için Gazze'de yaşayan Filistinliler İsrail sınırına gitti.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri, "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

 

 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.