PİYASALAR

  • BIST 1009708.770.66%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Irak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak'ın Basra, Kerbela ve Necef illerinde, hizmet yoksunluğu ve elektrik kesintileri nedeniyle düzenlenen gösterileri kontrol altına almak amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

A+A-

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli, isminin açıklanmasını istemeyen bir subay, ülkenin güneyinde Şiilerin yoğunlukta yaşadığı Basra, Kerbela ve Necef'te, gösterileri kontrol altına almak amacıyla ikinci bir uyarıya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti.

Basra'daki gösteriler başkent Bağdat'a da sıçradı

Irak'ta internet kesintisi sürüyor. Gösterilerin barışçıl olmayan bir hal aldığı ve güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkması muhtemel olayların önüne geçmek ve güvenliğin ve kamu mallarının korunması için böyle bir adımın atıldığı ifade ediliyor.

Öte yandan Basra, Babil, Kerbela ve Necef illerinde hizmet yoksunluğu ve elektrik kesintileri gerekçesiyle yine gösteriler düzenlendi.

Dışişlerinden Irak'taki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı

Kerbela kentinde yüzlerce göstericinin, hükümet karşıtı sloganlar atarak il meclis binasına zorla girdiği belirtildi. Irak'ın güney kentlerinde başlayan gösterilerde, bazı kentlerdeki Şii parti binaları ateşe verilmişti.Başkent Bağdat'a sıçrayan gösteriler nedeniyle hükümet şehirdeki internet erişimini kesmişti.

Basra halkı da işsizlik ve elektrik kesintilerini protesto için geçen Pazar günü sokağa çıkmış, gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 1 kişi başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.