PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. iPhone 7 ve iPhone 8 satışları o ülkede yasaklandı!
iPhone 7 ve iPhone 8 satışları o ülkede yasaklandı!

iPhone 7 ve iPhone 8 satışları o ülkede yasaklandı!

Qualcomm ile Apple arasında süren patent davasıyla ilgili bir somut adım da Almanya'dan geldi.

A+A-

Almanya, iPhone 7 ve iPhone 8 satışları yasakladı!
Apple ve Qualcomm arasındaki dava her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Bugünkü gelişmeye göre, Almanya’da yer alan mahkemece alınan karar doğrultusunda söz konusu yasağın yürürlüğe girebilmesi için Qualcomm‘un 1.5 milyar dolar kefalet bonosu ödemesi gerektiği belirtildi.

Alınan bu karar ile birlikte, 1.5 milyar dolarılık güvenlik bonosuna imza atan Qualcomm böylece, Almanya genelinde iPhone 7 ve iPhone 8 satışlarını yasaklattı.

Almanya iPhone 7 ve iPhone 8

Bilindiği üzere iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinde kullanılan Intel çiplerindeki bir teknolojinin Qualcomm‘a ait olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun haricinde ise Apple’ın tedarikçilerinden olan Qorvo’da Qualcomm‘un patentlerini ihlal ettiği de gözler önüne serilmişti. Daha önceden de benzer davalarla sık sık gündeme gelen ikili son yaşanılan gelişmeyle birlikte, arasındaki davaya daha da derinleştirmiş oldu.

İkili arasında daha önceden neler yaşanmıştı?
Hatırlayacağınız üzere Çin’de yer alan bir ön mahkemece alınan karar ile birlikte Apple’ın Qualcomm’a karşı haksız olduğu kararı verilmişti. Çin mahkemesi tarafından verilen karar doğrultusunda Çin’de, iPhone X, iPhone 8, 8 Plus ve 6s’e kadar olan iPhone modellerinin satışları tamamen yasaklayabileceği öne sürülmüştü.

iPhone 7 ve iPhone 8

Çin gibi önemli bir pazarı kaybetmemek adına Apple’dan önemli bir hamle geldi. iPhone modellerinin Çin’de yasaklanma riskine karşı Apple, iOS için ufak bir güncelleme yayınlanmıştı.

Yayınlanan güncelleme ile beraber teknoloji devi, fotoğrafların yeniden boyutlandırılması ve dokunmatik ekranda uygulamaların yönlendirilmesi özellikleri üzerinde ufakta olsa önemli bir düzenlemeye gitmişti.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.