PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2429.254-0.19%
  • DOLAR32.5520.19%
  • EURO34.8810.59%
  • STERLİN40.5440.81%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İLKSAN seçimleri öncesi sert açıklamalar
İLKSAN seçimleri öncesi sert açıklamalar

İLKSAN seçimleri öncesi sert açıklamalar

3 Nisan 2021 tarihinde yapılacak olan İLKSAN seçimleri öncesi iddialar, polemikler ve karşılıklı suçlamalar devam ediyor. Çekişmeli bir süreç olacağı tahmin edilen ilçe temsilcileri seçimi öncesi, İLKSAN’ın iyi yönetildiğini iddia edenlerle, sandığın üyelerinin birikimlerini iyi değerlendirilemediğini söyleyenlerin kıran kırana tartışmalarına neden oluyor.

A+A-

SEÇİM SÜRECİNDE SATILAN OTEL POLEMİK KONUSU OLDU

Geçtiğimiz günlerde bir web sitesinde sandığa ait De-Ha otelin seçim sürecinde satılması eleştirilerek İLKSAN’ın malları seçim sathımahalinde satılmasının yanlış olduğu dile getirilmiş ve İLKSAN’ın malları yangından mal mı kaçırılıyor sorusu günde getirilen otel satışıyla ilgili olarak şu me getirilmişti? İLKSAN’ın iyi yönetilmediği iddiasının dile getirildiği yazıda şu ifadeler kullanılmıştı:

“Kimse İLKSAN kapatılsın demiyor. İLKSAN üyeye menfaat sağlayacak şekilde yönetilsin kimsenin arka bahçesi olmasın diyor. Kuruluş amacı gereği eğitim çalışanlarının hizmetinde olsun deniyor. Sayın Yönetim Kurulu Başkanı tasfiye 5-10 yıl sürer demiş ama akıbeti bugünden gördüğü için kurumu satmaya da başlamış. Turizmajansi.com sitesinin haberine göre İLKSAN’a ait Deha Otel 5 Nisan 2021 tarihinde Ankara’da düzenlenecek ihale ile satılacak. Ne oldu İLKSAN’ın malları yangından mı kaçırılıyor? Yaklaşıyor yaklaşmakta olan akıbetin bilincinde olanlar neyi gözlerden kaçırma derdindeler? İLKSAN’ın malları seçim sathımahalinde satılamaz. Bu konuda sivil toplum örgütlerini duyarlılığa davet ediyoruz.”

İLKSAN YÖETİMİNDEN SERT AÇIKLAMA

De-Ha otel satışıyla ilgili sürece ilişkin iddialara cevap veren İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, iddiaların seçim döneminde kendi lehlerine bir fırsat alanı açmak amacıyla malum şer yapısı tarafından sergilenen kirli ve alçak bir oyun olduğunu belirtti.

Otelin Antalya Valili tarafından “riskli yapı” olarak tescillendiği ve yönetim kurulu tarafından satışına karar verildiğini belirten Yılmaz, “De-Ha otelin Tüm Türkiye’ye ilan edilen bir satış ihale ilanını alıp, seçim döneminde kendi lehlerine bir fırsat alanı açmak için “İLKSAN Gizli Satış Yapıyor" şeklinde sunan algı yönetim uzmanı malum şer yapısının “kirli ve alçak oyununu" " siz değerli eğitim çalışanları huzurunda ifşa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

ALANYA DE HA OTELİNİN SATIŞ İHALESİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Yaklaşık 35 yıl önce inşa edilen İLKSAN De-Ha Alanya oteli binamız, diğer tüm konaklama tesis binalarımız gibi konuklarımızın can güvenliği açısından sezona girilmeden önce çatıdan zemine kadar teknik mühendis ekibimizce İncelenmekte, riskler raporlanmaktadır. Geçen yıl yapılan rutin teknik inceleme. Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik İI Müdürlüğüne sunulmuş, Antalya Valiliği tarafından incelenen rapor neticesinde, Valilik tarafından otelin bulunduğu Alanya Tapu Müdürlüğüne ekte sunulan yazı gönderilerek binanın tapuya “riskli yapı” olarak tescili istenmiştir.

Otel Binasının 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında “Riskli Yapı” ilan edilmesi neticesinde İLKSAN Yönetim Kurulu toplanarak, “mevcut binanın satışı veya mevcut binanın sıkılarak yeniden otel inşa edilmesi” seçeneklerim müzakere ederek konunun Gayrimenkul Çalıştayında” karara sunulması uygun bulunmuştur.

18 Şubat 2021 tarihinde Ankara’da yapılan Gayrimenkul Çalıştayına Yönetim ve Denetim Kurulu ile 25 İl Delegesi iştirak etmiş ve görüşmeler neticesinde mevcut otel binası mevkiinin turizm cazibe merkezi olmaktan çıkarak yerleşim veri vasfına geçtiği ve bu nedenle arsa değerinin maksimum düzeyde seyrettiği göz önüne alınarak “binanın satışının yapılarak, satıştan elde edilen hâsılatla yine üyeye hizmet maksatlı bir tesis alınması” kararı alınmıştır.

Kamu İhale Kanuna tabi olan İLKSAN. Otelin satışını yurt genelinde. Antalya ilinde ve ayrıca www.ilan.gov.tr internet adresinde, kamuoyuna ilan etmiş, şartnameyi ise ücretsiz olarak talep sahiplerine göndermiş ve göndermektedir

Tüm Türkiye’ye ilan edilen bir satış ihale ilanını alıp, seçim döneminde kendi lehlerine bir fırsat alanı açmak için “İLKSAN Gizli Satış Yapıyor" şeklinde sunan algı yönetim uzmanı malum şer yapısının “kirli ve alçak oyununu" siz değerli eğitim çalışanları huzurunda ifşa ediyor, göreve geldiğimizden bu yana başta İLKSAN Pendik arazileri olmak üzere İLKSAN’m tüm gayrimenkullerini 7/24 mesai ile koruduğumuzu samimiyetle hatırlatmak istiyorum.

Son 3 Yılda İstanbul, İzmir ye Ankara’da Kamu kuruluşlarından yaklaşık 100 Milyon Değerinde Gayrimenkul Satın Alan İLKSAN’ın Gayrimenkul yatırımları, ekonomik gelişmelere paralel olarak hızla artmaktadır İLKSAN Yöneticilerinin gizli ajandası yoktur, İLKSAN’ın parası devletin, vicdanı Türkiye Sevdalılarının güvencesindedir ye bizi bilenler elbet bilir, lâkin bilmeyenler de kendi gibi bilir!

TUNCER YILMAZ

İLKSAN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

(sendikabülteni)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.