PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.150.75%
  • DOLAR32.3590.09%
  • EURO34.945-0.34%
  • STERLİN40.92-0.34%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İL İÇİ SIRA TAYİN SİSTEMİ GERİ GETİRİLSİN !
İL İÇİ SIRA TAYİN SİSTEMİ GERİ GETİRİLSİN !

İL İÇİ SIRA TAYİN SİSTEMİ GERİ GETİRİLSİN !

Türk Eğitim-Sen genel başkan yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ''İl içi isteğe bağlı yer değiştirmelerde uygulanan ve daha önce yönetmelikte bulunan il içi sıra tayin sisteminin yanlış bir kararla yönetmelikten çıkarılması yer değiştirmelerde büyük adaletsizliklere yol açıyor.'' dedi.

A+A-

ŞAHİNDOĞAN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İl içi isteğe bağlı yer değiştirmelerde uygulanan ve daha önce yönetmelikte bulunan il içi sıra tayin sisteminin yanlış bir kararla yönetmelikten çıkarılması yer değiştirmelerde büyük adaletsizliklere yol açıyor.Daha önce, il içi ve il dışı öğretmen yer değiştirme döneminin sonrasında il içindeki okullarda oluşturulan sıra listeleri bir kez daha çalıştırılır ve oluşan boşluklara tayin isteyip tayini çıkmamış sırada bulunan öğretmenler yerleştirilirdi.

Bu önemli ve adaleti sağlayan uygulamanın yönetmelikten çıkarılması gerçekten çok ciddi hakkaniyetsizliklere sebep olmakta ve yüksek puanı bulunup merkez okullara gelmek isteyen il içindeki eğitimcileri yıllardır mağdur etmektedir.

Bu durum sendikamız tarafından, MEB’in 10-11 Ekim 2019 tarihlerinde Başkent Öğretmenevinde yaptığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile ilgili Çalıştay’da da ısrarla dile getirilmiş ve genel kabul gören bir karar olarak Çalıştay’ın sonuç kararları arasında yer almıştır.

Hal böyle iken MEB’in bu konuda, aradan yıllar geçmesine rağmen hala herhangi bir adım atmamış olması düşündürücüdür.

Bu adaletsizliğin düzeltilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için sıra tayin sistemi söz konusu Çalıştay’da alınan karar doğrultusunda,hakkaniyetli bir yer değiştirme sisteminin oluşturulabilmesi için yeniden yönetmeliğe ilave edilmelidir.

Bu eğitimciler için acil bir ihtiyaçtır.

Mehmet Yaşar Şahindoğan

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

SENDİKA BÜLTENİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.