PİYASALAR

  • BIST 1009824.691.06%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İHH'nın Suriye'deki yardım faaliyetleri saymakla bitmiyor
İHH'nın Suriye'deki yardım faaliyetleri saymakla bitmiyor

İHH'nın Suriye'deki yardım faaliyetleri saymakla bitmiyor

Suriye'de bir insanlık dramı yaşanırken, dünyada bu feryada sadece Türkiye'ye ait yardım kuruluşları cevap veriyor. Ön sırada ise İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) yer alıyor.

A+A-

İnsani Yardım Vakfı önderliğinde başlatılan ve BAKİDER ile yürütülen eğitim kampanyası kapsamında toplanan bağışlar; sanatçı, gazeteci, yazar ve aktivistlerden oluşan İHH gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
Oyuncu Sinan Albayrak, yazar Neşe Kutlutaş, BAKİDER Başkanı Emin Bajric, BAKİDER Başkan Yardımcısı Enes Demir, İHH Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Mukadder Kırbaş, İHH Eğitim Sorumlusu Mustafa Çağlı, Turuncu dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan ile aktivistler Yağmur Alsharif, Özlem Akgüç, Esra Demirci ve Sema Arslan’dan oluşan ekip İdlib bölgesindeki okullarda toplanan eğitim araç-gereçlerini dağıttılar.


Ekip ilk olarak geçtiğimiz yıl İHH tarafından yaptırılarak hizmete açılan İdlib kırsalındaki Rahmet Köyü’nü ziyaret etti. Köyde bulunan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitim araç-gereçlerinin yanı sıra T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan diş bakım seti, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından UNICEF ile ortak geliştirilen öğrenci ve öğretmen eğitim seti dağıtıldı.


Ziyaretin ikinci durağı ise 100 binden fazla kişinin yaşadığı Kerame Mülteci kampı oldu. Kampta bulunan Risale Okulu’ndaki çoğunluğu yetimlerden oluşan 970 çocuğa çeşitli hediyeler ile eğitim setleri dağıtımı gerçekleştirildi.
Bugüne kadar yapılan en kapsamlı eğitim kampanyasıyla toplanan bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ekip daha sonra İHH tarafından 2016 yılında açılan ve aylık 1,5 ton sargı bezi üretimi yapılan fabrikayı ziyaret etti. Fabrika kurulduğu günden itibaren 14 personeliyle Suriye’de kurtarılan bölgelerdeki tüm hastanelere ücretsiz sargı bezi desteği yapıyor.


Bir sonraki durak ise; ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz alışveriş yapabildiği Tauniye Hayır Çarşısı oldu. Geçtiğimiz ay açılan çarşıdan günlük 50 aile faydalanabiliyor.

 

 

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.