PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2492.5170.84%
  • DOLAR32.510.26%
  • EURO34.7180.07%
  • STERLİN40.5440.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İğrençliği tek tek anlattı: Uzun saç sevdiği için...
İğrençliği tek tek anlattı: Uzun saç sevdiği için...

İğrençliği tek tek anlattı: Uzun saç sevdiği için...

Evlenme vaadiyle kandırılarak örgüte katılan ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'den kaçarak Gaziantep'in Karkamış ilçesi Suriye sınırında güvenlik güçlerine teslim olan kadın terörist, örgütün kirli yüzünü anlattı.

A+A-

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca bölücü terör örgütü YPG/PKK'ya  yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Karkamış ilçesi Suriye sınırında güvenlik  güçlerine teslim olan ve hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9.  Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan E.D'nin (23) ifadesinin detayları ortaya  çıktı.

Örgütün deşifresine yönelik verdiği önemli bilgiler dolayısıyla  tutuksuz yargılan E.D, Mersin'de lise son sınıf öğrencisiyken ailesinin kendisini  evlendirmek istemesi üzerine,  terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine katılan sevgilisi M.B. ile kaçtığını söyledi.

M.B ile evlenme ümidiyle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gittiklerini  anlatan E.D, "Ailemin beni başkasıyla evlendireceğini düşündüğümden M.B ile  Hakkari'nin Yüksekova ilçesine kaçtık. Cilo Dağı bölgesine gittik. Benim buradaki  kod adım 'Avaşin'di. Terör örgütüyle tanışmam M.B. sayesinde oldu. Kendisiyle  Hakkari'ye kaçmadan birkaç gün önce ben sol kol iç tarafıma PKK, kendisi de sol  kol iç tarafına YPG ibareli dövme yaptırdı." ifadelerini kullandı.

M.B'nin sahte kimlik taşıdığını belirten E.D, şöyle devam etti:

"Dağda kaldığımız sürede, ben hayvanlara bakıyordum, M.B. arada şehre  gidip geliyordu. Ne yaptığını sorduğumda, 'bilmesen daha iyi olur' diyordu.  Muhtemelen hendek ve barikat olaylarına katılıyordu. Bir süre sonra buradaki  hayattan sıkıldığımı, ailemi özlediğimi M.B'ye söylediğimde birkaç kez beni  darbetti. Beni ailemin yanında bırakmadı. Bizi öldüreceklerini söylüyordu. Ayrıca  'kendisinin arandığını, yakalandığında hapse gireceğini' söylüyordu. Buradan  PKK'ya katılmamız gerektiğini ve örgüt içerisinde bir süre kaldıktan sonra  örgütün bizi bırakacağını söyledi."

M.B. ve bölgedeki kişilerin telkiniyle terör örgütü PKK'nın dağ  kadrosuna katılmaya karar verdiğini dile getiren E.D, uzun bir yolun ardından  Suriye'nin Kamışlı bölgesine geçtiklerini aktardı.

Burada M.B. ile ayrı yerlere gönderilmesine karşı çıktığını aktaran  E.D, "M.B, 'nereye isterseniz oraya verin' dedi ancak ben bunu kabul etmedim, 'bizim buraya gelme amacımız birlikte olmak, bir süre kalıp geri dönmek'  dediğimde, bana oradaki görevliler,'PKK'ya giriş var, çıkış yok' dediler ve  benim düzenlemenin yapıldığı kağıtlara büyük harflerle, 'kaçabilir, tedbir  alınmalı' diye not düştüler." ifadesini kullandı.

KAÇAMAYINCA İNTİHARA KALKIŞTI

YPG/PKK kamplarında kendisine ideolojik ve pratik savaş eğitimi  verildiğini belirten E.D, kampa geldikten 3 gün sonra kaçmaya çalıştığını ancak  yakalandığını, daha sonra intihar girişiminde bulunduğunu anlattı.

Hastane olarak kullanılan binada 3 ay yoğun bakımda kaldığını, bu  sürede de terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kitaplarının okutulduğuna  dikkati çeken E.D, daha sonra pusu ve sızma gibi eğitimler verildiğini ancak  kendisine silah verilmediğini söyledi.

E.D, örgüt hakkında söylenenlerin doğru olmadığını bildirerek, şu  itiraflarda bulundu:

"Örgüte katılmadan önce Mersin ve Hakkari'de bulunduğum esnada, örgütü  bana 'özgürlüklerin yaşandığı yer' olarak anlattılar ama katıldıktan sonra hiçbir  özgürlük görmedim. Örgütte 'özgür irade, özgür düşünce diyorlardı' ancak aradığım  özgürlüğü kesinlikle bulamadım. Tüm sosyal ve kültürel yaşantımız yok edilmişti.  Ailemizle görüşmemize bile izin verilmiyordu. Telefon kullanamıyorduk.  Televizyonlarda sadece örgütsel programlar izletiliyordu. Örgütün katı kural ve  kaidelerine göre yaşamak gerekiyordu. Hatta kadınlar saçlarını kesmek için  örgütten izin alıyordu. Çünkü Abdullah Öcalan uzun saç sevdiğinden, saçlarımızın  sadece örgülü vaziyette bulunması gerekiyordu. Kısaca ben örgüte katıldığım  esnada örgütte aradığım özgürlük ve ideolojiyi bulup yaşayamadım. Buradaki yaşam  tarzı zor gelince kaçma teşebbüslerine başladım."

Kalaşnikof tüfekle kendisini vurduğunu aktaran E.D, daha sonra sivil  hastaneye yattığını bu süreçte ÖSO'nun yardımıyla kaçtığını ve sınırda teslim  olduğunu anlattı.

Örgütün her geçen gün kayıp verdiğini vurgulayan E.D, "Örgütün son  durumu vahim. PKK dağılma aşamasına gelmiştir. Afrin operasyonunda örgüt ağır  kayıplar vermiştir. Operasyonda yaralanan örgüt üyeleri dahi örgütü terk etmektedir. Şu an örgüt içerisinde de kaçmak isteyen çok kişi var." ifadelerini  kullandı.

Mersin Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (KHK ile kapatılan) sanatsal  faaliyetler adı altında örgüte eleman temin edilen bir yer olduğunu, HDP'nin de  PKK'nın siyasi partisi olduğunu belirten E.D, Amerika'nın YPG'ye ilaç yardımında  bulunduğunu duyduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.