PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2472.8470.05%
  • DOLAR32.4290.2%
  • EURO34.8440.37%
  • STERLİN40.4750.44%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İdris Şekerci: Biz bu filmi daha önce defalarca seyrettik
İdris Şekerci: Biz bu filmi daha önce defalarca seyrettik

İdris Şekerci: Biz bu filmi daha önce defalarca seyrettik

104 emekli amiralin AK Parti'yi ve milli iradeyi hedef alan skandal bildirisine peş peşe tepkiler yağdı. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 nolu şube başkanı İdris Şekerci yaptığı açıklamada "Biz bu filmi daha önce defalarca seyrettik. Artık yemez!.." diyerek tepki gösterdi.

A+A-

ŞEKERCİ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yüz küsur emekli amiralin gecenin bir yarısı, Montrö bahanesiyle -yemeyip içmeyip-  aynı metne imza atmasını normal karşılamak hayatın olağan akışına aykırıdır. Ve bunun bir gece de hazırlanıp imza edilmediğini de sanıyorum söylemeye gerek yoktur. Bu adamların  Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de kimlerle niçin uğraştığını bilmediklerini, Cihat Yaycı Paşa’nın “Mavi Vatan” adlı kitabından bihaber olduklarını söylemek de sanıyorum saf dillik olacaktır.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne atıfta bulunarak,  gezi olaylarından tanıdık “İstanbul Kanalı’nı istemezük” diyen bu bidiriyi, gecenin bir yarısnda  -musallaya beş kala- yüz küsur bunağın halt etmesi olarak değerlendiremeyiz.Mevzunun okyanus ötesinden gelen bir aklın ürünü olduğunu ıskalamadan konuyu anlamaya ve anlamlandırmaya çalışmak gerekir.

Türkiye’de bir kaos oluşturmak niyetiyle planlanmış bir tezgahın ilk adımı olduğu yaklaşımını yok saymadan ve eskiden alışık olduğumuz “Genç subaylar rahatsız!” tehdidinin tam tersine bir operasyonun parçası olabileceğini dikkate almamız gerekiyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada geçen “… egemenlik, bağımsızlık ve bekamız ile ilgili hak, alaka ve menfaatlerimizin korunmasını dikkat ve hassasiyetle ölürsem şehit kalırsam anlayışı içinde 15 Temmuz hain darbe girişimi ile iç-dış fitne ve fesatlara rağmen, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunun parçalanması dahil, düşmanlarımızı hayal kırıklığına uğratan  TSK’nin  Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile bir bütün olduğunu ve başarılarını görmek istemeyenlerin hırs, ihtiras ve haset ile körleşenler olduğunu..” ima eden ifadeler açıkça göstermektedir ki TSK’nın içine sirayet edemeyen  ağabablarına göbekten bağlı bu  küreselci takım, toplumun sinir uçları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı, muhalefeti birleştirmek ve ordu içerisinde uyku modunda olan uzantılarını harekete geçirmek istemeketdir.

15 Temmuz tarihi, her ne kadar her on yılda bir darbe görmeye alışmış bir topluma, darbelere ve darbecilere karşı mücadelede bir cesaret aşısı olmuşsa da aynı cesaretin, geçmiş darbecilere hak ettikleri cezanın verilmesinde hukuki bir başarıya dönüşememiştir. 12 Eylül ve 28 Şubat’ın tam anlamıyla hesabının sorul(a)maması, diğer darbe ve muhtıraların banisi sayılan zevatın itibarlarının devam etmesi, darbe düşüncesinin kökten kazınmasına mani olmaktadır. Malum gece yarısı bildirisi, darbe özleminin güncelliğini yitirmediğini ortaya koymaktadır. Her ne kadar bu ifşa olan niyet-şimdilik- muvazzaf olanlar arasında karşılık bulamasa da,  belli ki, prostatını tutamayan bu  tekaüt amiral güruhunda nükseden bir hastalık olarak ciddiyetini muhafaza etmektedir.Yapılacak olan bellidir. Tüm darbecilerin itibarlarını sona erdirecek hukuki düzenlemeler bir an önce yapılmalı  ve tahlilde  bu metne imza atan emekli amirallerin  işledikleri cürmün cezasına ilaveten, rütbeleri sökülerek askerliğe bağlı emeklilikleri de  iptal edilmelidir.

Tüm bu olup bitenler arasında “Ne oluyoruz arkadaş?!” diyerek mevzuyu anlamaya çalışanlara ve “kuklaya” odaklanarak “kuklacı”yı göremeyenlere Şehit Malcolm X’in “İnsan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı!..” sözünü hatırlatmak isterim. Son günlerde Türkiye’nin doğrudan ya da dolaylı olarak muhatabı olduğu Ukrayna- Rusya arasında gündemde olan siyasi gerilim dahil bir çok bölgesel ve küresel ölçekte olay karşısında ortaya konan irade ve duruş karışında sistemleri çöken şebekenin, başta Sayın Erdoğan olmak üzere onunla yol arkadaşlığı eden aktörlere vermek istediği subliminal mesajdır.Biden rüzgarını arkasına alarak, FETÖ aparatı ile başaramadıklarını başka operasyonel aparatları da devreye sokarak 15 Temmuz’un rövanşını almak ve yeniden Türkiye’yi teslim almak isteyen küresel çetelerin yeni bir senaryosudur tüm bu olup bitenler.

Fakat unuttukları bir şey var:

Biz bu filmi daha önce defalarca seyrettik. Artık yemez!..

İdris ŞEKERCİ

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 No.lu Şube Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.