PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İçişleri Bakanlığı'ndan 'Bir Terör Örgütünün Bitmeyen Senaryosu' kitapçığı
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Bir Terör Örgütünün Bitmeyen Senaryosu' kitapçığı

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Bir Terör Örgütünün Bitmeyen Senaryosu' kitapçığı

A+A-

İçişleri Bakanlığı, açlık grevine başlayan DHKP-C mensubu teröristler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça dosyasını irdelediği bir çalışma hazırladı.


İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi, 'Bir Terör Örgütünün Bitmeyen Senaryosu' isimli kitapçık hazırladı. Hazırlanan yayında Türkiye'nin yarım asırdır küresel terör ve yabancı istihbarat örgütlerinin güdümündeki sol- sağ örgütlerle mücadele ettiği ve bu süreçte on binlerce vatandaşını kaybettiği bilgisine yer verildi.

1980 sonrasında ortaya çıkan PKK terörünün eylem alanı olarak kırsalı seçmesiyle, 1980 öncesi döneminin şehirli anarşisinin yerini dağlı teröre bıraktığı ifade edilen çalışmada terörün PKK ile sınırlandırıldığı algısına karşılık Marksist- Leninist çizgisindeki terör örgütlerinin eylemlerini cinayetler ile sürdürdüğü belirtiliyor. DHKP-C, DEV-SOL ve DEV-GENÇ gibi terör örgütlerinin terör eylemi anlamında PKK terör örgütünün biraz arkasında kalsa da çeşitli eylem tarzlarıyla varlığını sürdürdüğü ifade ediliyor.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça dosyasının irdelendiği çalışmada, bazı odaklar tarafından DHKP-Cnin yaptığı kanlı eylemleri bazı algı oyunlarıyla unutturmaya çalıştığı, olayları neredeyse basit öğrenci hadisesi olarak göstermeye çalıştığı, 'tescilli katilleri' masum ve şirin bir pozisyonda dünyaya servis ettiği ifade ediliyor.

Yenikapı Haber/ Sümeyye Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.