PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2416.205-0.73%
  • DOLAR32.5830.3%
  • EURO34.8130.43%
  • STERLİN40.4420.59%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İBB Meclisinde “İngiltere” ve “Vahdettin” tartışması: Tevfik Göksu’nun yanıtı gündem oldu
İBB Meclisinde “İngiltere” ve “Vahdettin” tartışması: Tevfik Göksu’nun yanıtı gündem oldu

İBB Meclisinde “İngiltere” ve “Vahdettin” tartışması: Tevfik Göksu’nun yanıtı gündem oldu

Tevfik Göksu’nun İBB Meclisi Eylül ayı toplantısında AK Parti grubundan gelen “Kraliçe öldü, İngilizler sizi sever, başınız sağ olsun” sözlerine verdiği yanıt gündem oldu. Göksu’nun cevabı önce salonda uzun süre alkışlandı ardından ise sosyal medyada paylaşılınca kullanıcılar videoyu alıntılayarak Göksu’ya destek mesajlarını iletti.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde eylül ayının ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti grubuna, “Kraliçe öldü, başınız sağ olsun. İngilizler sizi sever” diyen CHP’li Doğan Subaşı’ya Tevfik Göksu’dan salonda alkışları koparan bir yanıt geldi.

Göksu, “Kahraman balıkçıda İngiliz büyükelçiyle biz yemek yemedik. Kim yemekte buluşup kadeh tokuşturduysa İngiliz sevdalısını aramak için ona bakın.” dedi.

“CHP tarihle ve Osmanlı’yla hesaplaşmak istiyor”

Göksu’nun tam açıklamaları şöyle:

“CHP son dönemlerde helalleşme adı altında birtakım mesajlar ve sinyaller veriyordu. Fakat aslında tarihle hesaplaşmak istediğini ve bu tarihin de Osmanlı olduğunu burada bir kez daha gösterdi. Bunun içindir ki CHP bu milletle gönül bağını kuramaz çünkü bu milletin kültürüne yabancıdır.

“‘Vahdettin haindir’ diye bağırandan daha büyük bir hain olamaz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “Vahdettin haindir” diye bağırandan daha büyük bir hain olmaz. Bırakın onlar tarihinden utanadursunlar biz tarihimizden utanmıyoruz, tarihimizden gurur duyuyoruz.

“İngiliz sevdalısı kimmiş uzaklarda aramayın”

İngiliz sevdalısı kimmiş diye uzaklarda aramayın. Kahraman balıkçısında İngiliz Büyükelçiyle kim yemekte buluşup kadeh tokuşturduysa ona bakın.”

Göksu’nun cevabı sosyal medyada çok konuşuldu

Göksu’nun bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu. Twitter kullanıcıları videonun ilgili kesitini alıntılayarak paylaşım yaptı.

ss1-006.jpg

ss2-005.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.