PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hükumet ve akademisyenler anlaştı
Hükumet ve akademisyenler anlaştı

Hükumet ve akademisyenler anlaştı

Kolombiya’da öğrenci ve öğretim üyelerinin protestolarına sebep olan yükseköğretim bütçe tartışmalarında, hükumet ve akademisyenler arasında anlaşma sağlandı.

A+A-

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, anlaşmayı, başkent Bogota'daki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'da akademisyenlerle yaptığı toplantının ardından, sosyal medyadaki paylaşımıyla duyurdu.

Rektörlerle, bu konuda oldukça samimi bir toplantı yaptıklarını aktaran Duque, "Kolombiyalıların eğitimi için sorumluluk ve fayda esasıyla birlikte çalışmak konusunda önemli bir anlaşmaya vardığımızı duyurmaktan mutluluk duyarım." ifadesini kullandı.

MADDİ KAYNAK ARTIRILACAK

Duque, yükseköğretime ayrılacak maddi kaynağın 2019 yılında Tüketici Fiyat Endeksine göre +3, sonraki üç yılda ise yüzde 4 oranında artırılacağını kaydetti.

Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da toplantıya katılan rektörlerden Emilio Zapata'nın, "Devlet Başkanı'nın tavrı memnuniyet vericiydi çünkü bizi dikkate aldı." sözlerine yer verildi.

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ GREVE GİTMİŞTİ

Kolombiya'da, yükseköğretime ayrılan bütçenin artırılmasını isteyen üniversite öğrencileri ve akademisyenler ekim ayının ikinci haftasında protestolar başlatmış ve ülke genelinde yürüyüşler düzenlemişti. Bu protestoların ardından, hafta başında da öğretim görevlileri bir günlük greve gitmiş ve hükümetle geçen yıl vardıkları anlaşmanın tamamen uygulanmasını talep etmişti.

Halen başkentteki bir üniversitede öğretim görevlileri ve öğrencilerin açlık grevi sürüyor. Ülke basınına konuşan bir öğrenci topluluğu lideri eylemlerine devam edeceklerini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.