PİYASALAR

  • BIST 1009644.771.26%
  • ALTIN2497.7450.55%
  • DOLAR32.5890.12%
  • EURO34.850.25%
  • STERLİN40.6750.09%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HGS bakiye yükleme ve sorgulama
HGS bakiye yükleme ve sorgulama

HGS bakiye yükleme ve sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) zaman zaman tüm araç sahiplerinin korkulu rüyası haline gelebilmektedir. Bunun nedeni bilgi karmaşası olduğu içindir. Sorunları çözmenin püf noktaları haberimizde.

A+A-

Hızlı Geçiş Sistemi'ne ilişkin herkesin merak ettiği pek çok soru var. Bakiyem ne kadar, HGS cezam ne kadar? gibi çok fazla soru sıralanabilir ayrıca nasıl HGS yükleneceğine ilişkin bilgileri de haberimizde bulmanız mümkün.

HGS sorgulamaları çok çeşitli yollardan yapılabilmektedir. HGS'nin kendi alan adıyla, E-devlet portalından, HGS'nin kendi uygulaması üzerinden, 0850 460 60 60 nolu telefon numarasından yapılabilmektedir.

HGS almak için neler yapılmalı

İlk olarak bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokopisi gereklidir.

Kurumsal başvuru için temsil belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri, kiralık araçlar için yine sözleşme ve ruhsatlar gereklidir.

Eğer gereksiz zaman kaybını önlemek isterseniz HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) için form doldurup otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.

HGS'niz yoksa hemen panik yapmayın HGS yoksa ya da var ama bakiye yoksa paniğe kapılmayın 15 gün içinde bakiyenize yükleme yaparsanız ya da HGS alırsanız ceza ödemezsiniz. Kaçak geçişlerde ise 15 gün içinde ödeme yaparsanız yüzde 25 indirim uygulanır.

ptt-hgs-komisyon-tutarlari.jpghgs-veren-bankalar.jpghgs-ihlali-gecis-cezasi.jpghgs-kacak-gecis-indirimi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.