PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2410.881-0.94%
  • DOLAR32.5650.23%
  • EURO34.70.08%
  • STERLİN40.220.02%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Her öğünün altını: BAL
Her öğünün altını: BAL

Her öğünün altını: BAL

Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, yüksek besleyici özelliği sayesinde balın her öğün beslenme düzenine eklenmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Balın gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, bunun sağlıklı bir yaşam adına olmazsa olmaz bir alışkanlık olması gerektiğini dile getiriyor.

Balla aramızda her zaman samimi bir ilişki olmuştur. Kimi zaman sağlık için kimi zaman güzellik için başvurduğumuz ham bal, yaklaşık 500'e yakın hastalığın tedavisinde kullanılmakla kalmıyor sağlıklı bir yaşam adına mücadele eden her kesimin dikkatini çekiyor. Özellikle sağlıklı beslenme konusunun giderek önem kazanması ve öğünlerin sağlık açısından daha da dikkat edilmesiyle başlayan bilinçli beslenme alışkanlıkları günümüz insanının değer verdiği konuların başında geliyor.

fguyhuitjrgmfjhbe3u.jpg

Ahmet Bağran Aksoy, son dönemlerde sabah akşam sağlıklı beslenmek isteyenlerin imdadına yetişen en değerli ürünlerden biri olarak karşımıza çıkan işlem görmemiş ham balın, yüksek besleyici özelliği sayesinde her öğün sağlıkla tüketilebilecek önemli bir şifa kaynağı olduğunu dile getiriyor.

Bal her öğün tüketilebilir

Ham balın sağlığa etkilerini göz önünde bulundurarak tüketiminin yaygınlaştırılması gerektiği söyleyen Aksoy, "Bal, her öğünün besinidir. Sadece kahvaltıda yenen bir besin olarak düşünmeyin. Sabah ve akşam olmak üzere, her gün düzenli tüketilen ham bal, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, enzim, aminoasit eksikliklerini karşılar. Bu sağlığınız açısından inanılmaz mucizeleri beraberinde getiren bir süreçtir.

15302836530.91223300.jpg

Ham balın çeşitli alternatif tüketim şekilleri vardır. Sabah ve akşamları bir kaşık bal ile enerjinizi koruyabilirsiniz. Sofra şekeri tüketmek yerine, çayınızın içine ham bal ekleyebilirsiniz. Ham balı bir kase yoğurt, dondurma veya meyvelerle ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Yemeklerinize de balı ilave edebilir, ballı tatlılar, ballı krepler veya ballı salatalar yapabiliriniz.'' önerilerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.