PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2499.9070.64%
  • DOLAR32.5630.04%
  • EURO34.7690.15%
  • STERLİN40.349-0.62%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas'tan Mescid-i Aksa baskınına sert tepki!
Hamas'tan Mescid-i Aksa baskınına sert tepki!

Hamas'tan Mescid-i Aksa baskınına sert tepki!

Hamas, yüzlerce fanatik Yahudi'nin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadı.

A+A-

Hamas'tan yapılan açıklamada, bu baskının "işgalci İsrail hükümeti ve ABD yönetimi tarafından yürütülen örgütlü ve sistematik din savaşı politikası" çerçevesinde düzenlendiği belirtildi.

Yüzlerce fanatik Yahudi'den Mescid-i Aksa'ya baskın
Bu politikaların Filistin ve İslam kimliğini hedef aldığı vurgulanan açıklamada İslam alemine, Aksa'yı başta Yahudileştirme olmak üzere tüm tehlikelerden koruma çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca Batı Şeria, Kudüs ve İsrail'de bulunan Filistin halkı da İsrail'in ırkçı saldırılarına karşı Mescid-i Aksa'ya gitmeye çağrıldı.

"Baskın 'Yahudi ulus devlet' yasasının ilk uygulaması"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri de Mescid-i Aksa'ya baskını, "Yahudi ulus devlet" yasasının ilk uygulaması, Kudüs sakinlerine ve mukaddesata saldırıların yeni döneminin başlangıcı olarak değerlendirdi.

Aruri, Filistin halkının büyük tepki gösterdiği Mescid-i Aksa'daki elektronik kapı uygulamasının üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Halkımızın Aksa'nın kutsallığına zarar verecek girişimlere izin vermeyeceğine eminiz" dedi.

İsrail polisi eşliğindeki yüzlerce fanatik Yahudi, bugün işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.