PİYASALAR

  • BIST 1009084.030.04%
  • ALTIN2325.3310.8%
  • DOLAR32.3730.13%
  • EURO35.013-0.06%
  • STERLİN40.997-0.1%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Haluk Dursun dualarla uğurlandı
Haluk Dursun dualarla uğurlandı

Haluk Dursun dualarla uğurlandı

Dün bir trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için cenaze töreni gerçekleştirildi.

A+A-

Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un Galatasaray Lisesi'nde cenaze namazı kılındı.

Namaza Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Alimin ölümü alemin ölümü gibidir buyuruyor. Biz bunlardan bir tanesini daha yaşıyoruz. Haluk Hocamız bizim önemli bir yol arkadaşımız oldu." dedi.

durnus-cenaze.jpg

VASİYET NİTELİĞİNDEKİ SON KONUŞMASI

Merhum Haluk Dursun, son konuşmasını  Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni'nde yapmıştı.

Ahmet Haluk Dursun, birkaç sene önce Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde konuşma yaparken yaşadığı bir anısını da şu sözlerle anlattı: "Genç bir kız öğrenci söz istedi ama muhalefet dozu yüksek heyecanlı bir şekilde, 'Sizin burada ne işiniz var? Ben sizin yaptığınız çalışmalara baktım, siz Tuna tarihçisisiniz, sizin hayatınız Tuna'yla geçmiş.

İkinci kitabınız da Nil. Nil'le ilgili de çalışmışsınız. Sizin hayatınızda Dicle yok. Siz Dicle'siz bir tarihçisiniz, o yüzden sizin burada bulunmaya hakkınız yok, konuşmaya hiç hakkınız yok' dedi.

Bütün akademik unvanlar bir tarafa gidiyor tabii. 'Tamam, bir dakika haklısın ama biraz dinle. Konuşmayı nerede yapıyoruz? Dicle Üniversitesinde yapıyoruz. Kampüsün içerisinden Dicle geçer. Ben buraya nereden geldim? Cizre'den geldim, Cizre tam bir şehirdir ve tam bir Dicle şehridir.

DİCLE'NİN KUZULARI BİZE EMANETSİNİZ

Bir gün önce de Hasankeyf'te idim. Batman, oradan da yine Dicle gelir. Demek ki gözümüz Dicle'de ama gönlümüz de Tuna'da. Bunda da bir zarar yok günah yok ama haklısın bu bir gecikme, bu bir tehir. Zaten her işin, her vazifenin rehine bırakılmış bir vakti vardır. 'Vakti şerif' denir zaten ona. İşte o vakti şerif gelmiş ben Dicle'de sizle bugün beraberim.' dedim.

ÇAKALLARA KAPTIRMAMAK İÇİN...

Sonra gösterdim, gençlerin hepsi zaten aynı frekans gençler. 'Siz Dicle'nin kuzularısınız ve siz Dicle'nin kuzuları bize emanetsiniz. Haklısınız geç kaldık bu emanete sahip olmakta ama bundan sonra sizinle hep beraber olacağız ve bu bölgede Dicle'nin, Murat'ın, Karasu'nun, Zap Suyu'nun, Aras'ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız.' dedim. Çakallara kaptırmamak için onlarla hemhal olmak, hemdert olmak ve beraber olmak lazım."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.