PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HAK-İŞ Başkanı Arslan'dan "Soma faciası"nın yıl dönümü mesajı
HAK-İŞ Başkanı Arslan'dan "Soma faciası"nın yıl dönümü mesajı

HAK-İŞ Başkanı Arslan'dan "Soma faciası"nın yıl dönümü mesajı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İş kazalarını ve iş kazalarında ölümü önlemenin yolu sendikalaşmanın önünün açılmasından geçmektedir." ifadesini kullandı.

A+A-

HAK-İŞ'TEN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ;

“SOMA MADEN FACİASINDA HAYATINI KAYBEDENLERİ RAHMETLE ANIYORUZ”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında kaybettiğimiz madencilerimizi ve iş kazalarında kaybettiğimiz emekçilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bugün bir kez daha iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin hayata geçirilmesi talebimizi güçlü bir şekilde dile getiriyoruz” dedi. 

Arslan, “İş kazalarını ve iş kazalarında ölümü önlemenin yolu sendikalaşmanın önünün açılmasından geçmektedir. Sendikalaşmanın önünün açılması ve toplu sözleşme sisteminin uygulanması ile birlikte gelir adaletsizliği ve kayıt dışı önlenecek hem de ölümlü iş kazalarının önüne geçilecektir. Maden emekçilerini, Konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Öz Maden-İş Sendikamızın çatısı altında örgütlenmeye ve haklarını aramaya davet ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Soma maden faciasının 8. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ konfederasyonu olarak, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında kaybettiğimiz madencilerimizi ve iş kazalarında kaybettiğimiz emekçilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Her yıl dünyada ve Türkiye’de yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan “kazalar” sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Oysaki yaşama hakkı en temel insan hakkıdır. Yaşanan ölümlü kazalar alınan önlemlerin yeterli olmadığını bizlere göstermektedir. 

İşyerlerinde yaşanan, onlarca işçinin hayatını kaybetmesine neden olan felaketleri iş kazası olarak tanımlamak doğru ve gerçekçi değildir. Bu yaşananlar bir iş cinayetidir. Gerekli ve yeterli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı, iş sağlığı ve güvenliği alanında bir zihniyet dönüşümü yaşanmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği maalesef görülmektedir. 

İş kazalarını ve iş kazalarında ölümü önlemenin yolu sendikalaşmanın önünün açılmasından geçmektedir. Sendikalaşmanın önünün açılması ve toplu sözleşme sisteminin uygulanması ile birlikte gelir adaletsizliği ve kayıt dışı önlenecek hem de ölümlü iş kazalarının önüne geçilecektir. İnsan odaklı bir çalışma anlayışının hakim olduğu bilimin ve tekniğin gereğinin yapıldığı, nitelikli eğitimin önemsendiği bir çalışma ortamında iş cinayetlerinin önlenebileceği bir gerçektir. Maden emekçilerini, Konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Öz Maden-İş Sendikamızın çatısı altında örgütlenmeye ve haklarını aramaya davet ediyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Soma faciasının 8. Yıldönümünde kaybettiğimiz madencilerimizi ve iş kazalarında kaybettiğimiz emekçilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.