PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN23061.33%
  • DOLAR32.3260.24%
  • EURO35.1060.08%
  • STERLİN41.0690.65%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili Brüksel'de
Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili Brüksel'de

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili Brüksel'de

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile bir araya geldi.

A+A-

Brüksel'de AB Konseyinde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Tusk, AB-Gürcistan ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İkili ilişkilerin "mükemmel" olduğunu vurgulayan Tusk, vize serbestisi ve ikili ticari ilişkilerdeki artışın taraflar arasındaki iş birliğinin en görünür örnekleri olduğunu kaydetti.

AB'nin Gürcistan'ın entegrasyon sürecini ve reform çabalarını desteklemeye devam edeceğini belirten Tusk, "AB, Gürcistan'ın çatışmaların çözümlenmesi için sarf ettiği çabaları memnuniyetle karşılıyor ve uluslararası tanınmış sınırlar çerçevesinde Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekliyor." ifadelerini kullandı.

Tusk, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'ya yönelik "yavaş yavaş ilhakı amaçlayan" girişimlerden dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi.

Margvelaşvili ise ortak iş birliği alanlarını görüşmek ve geleceğe yönelik planları ele almak üzere Brüksel'de bulunduğunu ifade ederek, "AB, Gürcistan'ın bir numaralı ticari ortağı haline geldi." dedi.

Ekonomik, eğitim, araştırma ve siyasi konuların ziyarette öne çıktığını belirten Margvelaşvili, AB ile vize serbestisinin de ikili ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkısı olduğunu söyledi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.