PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Golan'ın altındaki hazine Trump'a imzayı attırdı
Golan'ın altındaki hazine Trump'a imzayı attırdı

Golan'ın altındaki hazine Trump'a imzayı attırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini dün attığı imzayla resmen tanıdı. Kararın arkasında yatan neden ise şaşırtmadı. Bölgede Amerika merkezli Yahudi şirketinin petrol kuyuları var.

A+A-

İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü işgal ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesi ve Yahudilere verdiği güvencelerle artarak devam ediyor.

Trump, geçtiğimiz yıl Filistin'in başkenti olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçilik binasını bu kente taşınması kararının ardından, dün de skandal bir imza attı.

Trump imzayı attı

Donald Trump, Netanyahu ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne "İsrail toprağıdır" dediği imzayı attı. Bu karar imzalanırken ABD'den güç alan İsrail de Gazze'yi bombalıyordu.

İmzanın arkasında petrol var

Golan Tepeleri üzerinde ABD'nin aldığı bu kararın altından da petrol çıktı. Öyle ki ABD merkezli Yahudi şirketi Afek Oil and Gas, 2015 yılında bölgede petrol buldu. Geçtiğimiz 3 yılda 10 kuyu açan şirket, çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.