PİYASALAR

  • BIST 1009083.550.04%
  • ALTIN2324.3760.76%
  • DOLAR32.3610.09%
  • EURO34.938-0.37%
  • STERLİN40.932-0.35%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Göksu'dan İETT tepkisi: Arızaların, ihalelerden sonra artması tesadüf mü?
Göksu'dan İETT tepkisi: Arızaların, ihalelerden sonra artması tesadüf mü?

Göksu'dan İETT tepkisi: Arızaların, ihalelerden sonra artması tesadüf mü?

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Eylül ayı toplantısında konuşma yaparak, "Başkan birkaç gün önce verdiği bir mülakatta İETT otobüslerinin on yıldır yenilenmediğini ve çok eski bir filo devraldıklarını söyleyerek, yaşanan arızaları buna bağladı.

A+A-

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Eylül ayı toplantısında konuşma yaparak, "Başkan birkaç gün önce verdiği bir mülakatta İETT otobüslerinin on yıldır yenilenmediğini ve çok eski bir filo devraldıklarını söyleyerek, yaşanan arızaları buna bağladı. Bu söyleminiz de diğerleri gibi beceriksizliğinizi örtmek için ortaya atılmış koca bir yalandan ibarettir. 2013-2018 arasında, yani 5 yılda İETT, araçlarının yüzde 75'ini yeniledi. Siz dünyanın en genç filosuna sahip bir kurumu devraldınız. O yüzden böyle basit yalanlara tevessül etmeyin" dedi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İETT otobüslerinin arıza yapmalarıyla ilgili "Bakınız, son günlerde İstanbul'un her bir caddesinde farklı bir otobüs veya metrobüs bakımsızlıktan yolda kalıyor. İstanbullular bozulan otobüsler nedeniyle işlerine, okullarına gidemiyorlar. Şehrimizde büyük bir perişanlık ve keşmekeş yaşanıyor. Bugüne kadar beceriksizliklerinizin hepsine bir bahane uydurdunuz. Şimdi de İETT otobüslerinde yaşanan rezalete kılıf bulmaktan geri durmuyorsunuz. Sayın Başkan birkaç gün önce verdiği bir mülakatta İETT otobüslerinin on yıldır yenilenmediğini ve çok eski bir filo devraldıklarını söyleyerek, yaşanan arızaları buna bağladı. Bu söyleminiz de diğerleri gibi beceriksizliğinizi örtmek için ortaya atılmış koca bir yalandan ibarettir. 2013-2018 arasında, yani 5 yılda İETT, araçlarının yüzde 75'ini yeniledi ve aldığı otobüslerin hepsini de kendi öz kaynakları ile aldı. Siz ise 2,5 yılda İBB kaynakları ile bir tane bile yeni araç alamadınız. Çünkü iş bilenin kılıç kuşananın. Çünkü siz İETT'yi yönetemiyorsunuz. Diğer yandan İETT'nin web sayfasına baktığımızda göreceğiz ki 2018 Kasım ayı verilerine göre dünyada toplu ulaşım araçlarının yaş ortalaması şu şekildedir: New York 9.2, Tokyo 11.83, Berlin 7, Paris 8, Roma 13, İstanbul yani İETT'de 5,8. Yani siz dünyanın en genç filosuna sahip bir kurumu devraldınız. O yüzden böyle basit yalanlara tevessül etmeyin. Sizin asıl cevaplamanız gereken soru şudur; Düne kadar tıkır tıkır işleyen mevcut otobüsler neden şimdi sürekli arıza yapıyorlar, siz neden bunların bakımını yapamıyorsunuz, süreci neden yönetemiyorsunuz?" diye konuştu.

"OTOBÜSLER, METROLAR ALGIYLA YÜRÜMÜYOR. BAKIM GEREKİYOR, ALIN TERİ GEREKİYOR"

"İETT otobüslerinin bakımsızlıktan yollarda kalmasını doğrudan izah edecek bir skandal var" diyerek konuşmasını sürdüren Göksu, "Daha önceden her garaj için değişik firmaların aldığı bakım ihalelerinin tamamı, bu dönemde yetersizliği ortada olan tek bir firmaya verilmiş ve ihale verilen firma otobüslerin bakımını yapmamış. Dikkat ederseniz ihaleler için verilmiş tabirini kullandım. Çünkü bütün ihaleler için sadece aynı dört firmanın dosya almasına müsaade edilmiş. Her ne hikmetse bu dört firmanın üçü bütün ihalelere teklif yerine teşekkür mektubu göndermiş. Hatta daha da ironik olanı şudur. Mercedes otobüslerin bakım onarımı için bile Mercedes firması yetersiz bulunarak elenmiş. Peki ihale verilen firma ne yapmış? Bakımlarda kalitesiz yan sanayi ürünleri kullanmış. İşin bir başka boyutu ise bu firmanın Sayın Başkan'ın kankası olan CHP İstanbul milletvekili birinin mali danışmanlık yaptığı bir firma olmasıdır. Şimdi buradan İstanbullular adına soruyorum: İETT'deki arızaların, bu ihalelerden sonra bu kadar artması bir tesadüf müdür? İstanbul'da son aylarda yollarda dökülen ve yanan onlarca otobüsün, kullanılan bu kalitesiz yedek parçalardan kaynaklandığı doğru mudur? Bu iş için yetersiz olduğu alenen ortaya çıkan bu firmanın kısa süre içinde İBB'den bu kadar ihale almasının arka planında nasıl bir gönül ilişkisi ya da başka ilişkiler vardır? İlgili ilgisiz her konuda beyanat veren İBB Başkanı, bu iddialar hakkında neden hala bir açıklama yapmamıştır? Yoksa ajans bu olayı kapatacak yeni bir yalan bulamamış mıdır? Aslında bu yönetimden 'partizanlık ve yandaşlık' konusunda bir açıklama yapmasını da artık beklemiyoruz. Kurdukları dağıtım masasının ses kaydını tüm ülke dinledi. Bunu ihaleler konusunda da uyguladıkları gün gibi ortada. Beklentimiz sadece şu: Dostlarınızdan rica edebilirseniz eğer, en azından verdiğiniz ihalelerin gereğini yapsınlar, şu otobüslerin bakımlarına bir el atsınlar artık. Siyasette, dostlarınızla istediğiniz kadar çakma ve yan sanayi siyaseti yapabilirsiniz. Zaten yapıyorsunuz. Ama, konu otobüsler, metrolar olunca araçlar algıyla yürümüyor. Bakım gerekiyor, alın teri gerekiyor, dürüstlük gerekiyor ve tabii ki bunu yönetecek yönetim becerisi gerekiyor" şeklinde konuştu.

goksu-1-005.jpggoksu-4-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.