PİYASALAR

  • BIST 1009076.69-0.04%
  • ALTIN2324.9540.79%
  • DOLAR32.3590.12%
  • EURO34.945-0.3%
  • STERLİN40.943-0.28%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GEYLAN: MEMURUN EK ZAM TALEBİ HAKLI VE MAKULDÜR
GEYLAN: MEMURUN EK ZAM TALEBİ HAKLI VE MAKULDÜR

GEYLAN: MEMURUN EK ZAM TALEBİ HAKLI VE MAKULDÜR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, salgın döneminin ortaya çıkardığı sıra dışı ekonomik durum nedeniyle memur ve emeklilere yönelik ek zam talep etti.

A+A-

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Devlet’in diğer kesimlere yaptığı gibi, son bir yılda alım güçleri ciddi oranda erimiş olan memur ve emeklilerimize de ekonomik tedbirler geliştirmesi ve ek zam yapması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Geylan, Hükümet’in bir an önce kamu çalışanlarını rahatlatacak kararları hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.  Genel Başkan Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, salgın döneminde değişik kesimlere yönelik alınan ekonomik tedbir ve destek kararlarından bir tanesini daha dün açıkladı.

Buna göre Halkbank tarafından esnaflara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli kredilerin 30 Haziran'a kadar 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecek.

2021 Bütçesi TBMM’ye geldiği andan itibaren Hükümete çağrıda bulunuyoruz: Her ne kadar 2021 yılı ücret artışları 5. Dönem Toplu Sözleşmesi ile belirlenmiş olsa da salgın döneminin ortaya çıkardığı sıra dışı ekonomik durumdan kamu çalışanları da çok olumsuz etkilenmiştir. Dolayısıyla devletimiz, diğer kesimlere yaptığı gibi, son bir yılda alım güçleri ciddi oranda erimiş olan memur ve emeklilerimize de ekonomik tedbirler geliştirmeli ve ek zam yapmalıdır.

Hükümet, bu haklı ve makul talebi karşılıksız bırakmamalı ve bir an önce kamu çalışanlarını rahatlatacak kararları alarak hayata geçirilmelidir.”

 

Kaynak: Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.