PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2487.6840.14%
  • DOLAR32.5550.07%
  • EURO34.692-0.04%
  • STERLİN40.455-0.36%
  1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gençoğlu ve Kural arasındaki "darp" davasında ikinci duruşma! (Hapis cezası)
Gençoğlu ve Kural arasındaki "darp" davasında ikinci duruşma! (Hapis cezası)

Gençoğlu ve Kural arasındaki "darp" davasında ikinci duruşma! (Hapis cezası)

Şarkıcı Sıla Gençoğlu ve oyuncu Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın ikinci duruşması başladı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldılar.

A+A-

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya sanık Ahmet Kural ve müşteki Sıla Gençoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Çok sayıda izleyicinin de hazır bulunduğu duruşmada söz alan Ahmet Kural ve avukatı, keşif ve bazı tanıkların dinlenilmesi talebinde bulundu.

Mahkemenin söz konusu istemi reddetmesi üzerine da Kural'ın avukatları, reddihakim talebinde bulundu. Bu talebin reddine karar veren mahkeme, sanık Kural'a son sözlerini sordu.

Kural da "Masumum beraatimi istiyorum. İkimize de uyuşturucu testi yapılsın." dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Kural'a "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti.

Ahmet Kural, mahkeme salonunda sesini yükseltti ve Sıla'yı suçladı: "Beni bir proje olarak gördü, kariyerimle oynadı. Ailemin evine madde kullanarak geldi."

 

Sıla'nın avukatı yaptığı açıklamada "Mahkeme kasten yaralama ve hakaret suçlarından mahkum etti. Hapis cezasının ertelenmesine karar verildi. Bu karar kesinleşince uyuşturucan almış olduğu 10 aylık cezayla birlikte hapse girecek" dedi. Adliye çıkışı konuşan Sıla ise "Mutluyum. Adalete teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Zor bir dönemdi. Bunun iddia olduğu söylendi, iftiralara uğradım. Ne kadar kuvvetli de olsanız, kolay değil sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil. Herkesten cesur ve yürekli olmalarını istiyorum. Yargının adil olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Ahmet Kural ve Sıla arasındaki darp davasında ikinci duruşma

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018’de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural’ın Zekeriyaköy’deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikƒyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti. Sıla’nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

Ahmet Kural ve Sıla arasındaki darp davasında ikinci duruşma

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.