PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gazzeli Esma'nın Aksa Hayali!
Gazzeli Esma'nın Aksa Hayali!

Gazzeli Esma'nın Aksa Hayali!

Gazzeli Esma, “Üniversitede kaydımı yaptırarak eğitime başladım. Çocuklarım ile yaptığım görüntülü konuşmalarda onları 70 yıllıkİsrail zulmünden kurtarmak için gittiğimi söylüyordum. Hem okuyordum hem de onları düşünüyordum. Allah büyük, inşallahkavuşacağız diyordum” dedi.

A+A-

Esma Yunus aslen Gazzeli… Türkiye ’nin kabulü sonrası eşi ve üç çocu ğunu Gazze’de bırakarak Atatürk Üniversitesi’nde aynı branşta doktora yapmak üzere 2 BUÇUK yıl önce Erzurum’a geldi.

whatsapp-image-2019-01-21-at-12.56.22.jpeg

Esma Yunus aslen Gazzeli… Türkiye’nin kabulü sonrası eşi ve üç çocuğunu Gazze’de bırakarak Atatürk Üniversitesi’nde aynı branşta doktora yapmak üzere 2 buçuk yıl önce Erzurum’a geldi. Eğitimini sürdürürken İsrail askerlerinin bombardımanı ve açtıkları ateş sonucu biri kız iki kardeşi ile çok sayıda akrabasını şehit veren Yunus’un, annesi ve bazı akrabaları da aynı saldırılarda gazi oldu. Yunus, bir yıl boyunca eşi Muhammet ile çocukları Farah, Zeyneddin ve Muhiddin ile internet üzerinden sınırlı olarak görüşebildi. Gazzeli doktora öğrencisi, üniversitenin verdiği bin 400 liralık burs sayesinde daha sonra eşini ve çocuklarını yanına alarak Erzurum’da bir eve yerleşti. Palandöken ilçesinde ailesiyle mutlu bir yaşam süren Yunus, doktora tezini hazırlarken annelik vazifesini de yerine
getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hayran
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük sevgi besleyen Yunus ve ailesi, evlerini Filistin ve Türk bayraklarıyla
donatıp duvarlarını da Erdoğan’ın fotoğraflarıyla süsledi. Atatürk Üniversitesi yönetimi de başarılı bir doktora süreci geçiren Yunus’un, “Uluslararasılaşma” faaliyetleri kapsamında ilahiyat fakültesinde açılan Arapça İlahiyat Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak sözleşmeli kadroya alınması için en büyük hayali olan Mescid-i Aksa’da namaz kılma düşüncesini yerine getirmek için Türkiye’ye geldiğini ve bu rüyasının Erzurum’da gerçekleşmeye başladığını belirtti.
Türkiye’ye geldikten sonra çocuklarını ve eşini Filistin’de bırakmak zorunda kaldığını anlatan Yunus, “Üniversitede kaydımı yaptırarak eğitime başladım. Çocuklarım ile yaptığım görüntülü konuşmalarda onları 70 yıllık İsrail zulmünden kurtarmak için gittiğimi söylüyordum. Hem okuyordum hem de onları düşünüyordum. Allah
büyük, inşallah kavuşacağız diyordum” dedi.

whatsapp-image-2019-01-21-at-12.56.13.jpeg

“Anne gökyüzünde çok uçak var ama bomba yok ”

Yunus, Erzurum’da ailesiyle rahat ve mutlu olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Eşim Türkçeyi az bildiği için şu anda çalışmıyor. Doktora için verilen bin 400 liralık destekle evimizi geçindiriyorum.Büyükşehir Belediyesi, Göç İdaresi Müdürlüğü ve Dar’ul Erkam Kur’an Okulu da bize destek veriyor. Çocuklarımın benim gibi azimli olmalarını, doktora eğitimine kadar eğitimlerini tamamlamalarını istiyorum. Burada Türkçe kursuna da gidiyorum. İkinci doktora için şimdi tez yazıyorum, profesör olacağım inşallah. Kur’an okuyup tefsirini bilmeyenlere öğretebilirsem mutlu olacağım. İnşallah herkes Arapça ve tefsir öğrenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği gibi ahlaklı nesil
yetişmesini istiyorum. Çocuklarım bana ‘Anne gökyüzünde çok uçak var ama bomba yok’ diyorlar. Burada 24 saat, orada ise günde sadece 4 saat elektrik ve su vardı. Kıldığım her namaz ve vardığım her secdede Allah’a şükrediyorum.”

“Mescid’i Aksa’da namaz kılmak istiyorum ”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı görebilmenin hayalini kurduğunu aktaran Yunus, ‘Başkentimiz Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya
çok yakın olmasına rağmen hiç göremedim, sadece televizyondan izledim. İsrail askerleri sadece yaşlılara izin veriyor. Kız kardeşim Avrupa’da bir ülkenin vatandaşlığını alıp Mescid’i Aksa’da namaz kıldı. Eğer hayalimiz olan Türk vatandaşlığına geçebilirsek her şey bizim için kolaylaşacak. Oraya gidip namaz kılmak istiyorum. Annem ve babam, eşimin anne ve babası gitti. Ayrıca anne, baba ve kardeşlerimle 3 yıl sonra görüşme şansım olacak. Çocuklarım ‘Kudüs’ü neden göremiyoruz’ diye bana soruyor” diye ifade etti.

 

Yenikapıhaber - Turuncudergi / ÖZEL

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.