PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.5151.39%
  • DOLAR32.3420.28%
  • EURO35.0710%
  • STERLİN40.9690.47%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray'a 'Güneş' dopingi!
Galatasaray'a 'Güneş' dopingi!

Galatasaray'a 'Güneş' dopingi!

TT Stadyum'un çatısına paneller yerleştirerek enerji üretecek olan Galatasaray, bunu minimum 30 yıl devlete satacak. 30 milyon TL gelir elde edecek olan Cim-Bom, 36 milyon TL'lık elektrik ücretinden tasarruf sağlayacak.

A+A-

Türk Telekom Stadı'nın çatısına solar paneller yerleştirecek olan G.Saray elektrik ihtiyacının yanı sıra enerji üretip, satacak. BEDAŞ'ın dışında FINA Elektrik ile sözleşmesi bulunan Sarı-Kırmızılı Kulübün stadyumda kullandığı enerji ihtiyacının yıllık bedeli 1.2 milyon TL'yi buluyor.

Türk Telekom Stadyumu'nun çatısına 2.4 MWp gücünde güneş panelleri yerleştirilecek. Bu sistemle yıllık 2.8 GWh enerji miktarı üretilecek. Kulübün yıllık tükettiği enerji miktarı ise 0.8GWh... Geriye kalan 2GWh'lık enerjiden Galatasaray yıllık 1 milyon TL civarında bir gelir sağlayacak. Bu sistemin kurulumu Zorlu enerji tarafından yapılacak.

ANLAŞMA 49 YIL DA OLABİLİR

Enerji kaynakları yönetmeliğinde yer alan maddeye göre yapılacak protokol kapsamında tek seferde minimum 30, maksimum 49 yıl olmak üzere devlet tarafından 'satın alma garantisi' veriliyor. Üretilen enerji devlet tarafından satın alınırken birim fiyatı 10.2 sent olarak hesaplanıyor. Galatasaray yıllık 1 milyon TL olmak  üzere, minimum protokol imzaladığı varsayıldığında 30 milyon TL'lik bir gelirin sahibi olacak. Aynı zamanda yıllık 1.2 milyon Türk Lirası değerindeki enerji bedelinden de kurtulmuş olacak ve yine minimum protokol esas alındığında buradan da 36 milyon Türk Lirası tasarruf edecek.

 

 

AKŞAM
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.