PİYASALAR

  • BIST 1009059.382.87%
  • ALTIN2295.0980.85%
  • DOLAR32.3140.18%
  • EURO35.1150.02%
  • STERLİN41.0680.58%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransa'dan 18 Suudi vatandaşına seyahat yasağı
Fransa'dan 18 Suudi vatandaşına seyahat yasağı

Fransa'dan 18 Suudi vatandaşına seyahat yasağı

Fransa, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 18 Suudi vatandaşına seyahat yasağı getirdi. Fransa, soruşturmanın sonuçlarına göre yaptırımları genişletecek.

A+A-

Riyad'a yönelik Kaşıkçı yaptırımlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Almanya'dan sonra Fransa da cinayete karıştığı saptanan 18 kişiye seyahat yasağı koydu.

Reuters'in haberine göre, yaptırımların soruşturmanın sonuçlarına göre genişletilebileceği açıklandı.

Danimarka silah satışını durdurdu

Danimarka da Riyad'a silah satışını durdurdu. Danimarka Dışişleri Bakanlığı, "Suudi Arabistan, Yemen'deki insani kriz ve Kaşıkçı cinayetinde olumsuz rol oynuyor." açıklaması yaptı. "Avrupa'dan, Riyad'a açık bir uyarı sinyali gönderme zamanı geldi." mesajı verdi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen da diğer Avrupa ülkelerine de silah satışını dondurma çağrısı yaptı. Onaylanan silah anlaşmalarını da durduran Almanya'yı örnek verdi. Washington yönetimine silah satışını sürdürdüğü için tepki gösterdi.

Demokratlar Kaşıkçı cinayetini ABD Senatosuna taşıyacak

Suudi Arabistan'a yönelik silah ambargosunun önümüzdeki günlerde Demokratlar tarafından ABD Senatosu'na taşınması bekleniyor. Bu doğrultuda, Senatonun alacağı karar Washington-Riyad ilişkileri bakamından büyük önem taşıyor.

Cubeyr: Uluslararası soruşturma fikri kabul edilemez

Riyad ise tepkilere kulak tıkıyor. Pek çok ülkenin uluslararası soruşturma çağrısına sıcak bakmıyor.

Açıklama Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'den geldi. El-Cubeyr, "Bizim kendi savcılık ofisimiz var. Uluslararası soruşturma fikri bizim için tamamen kabul edilemez." dedi. Suudi bakan Amerikan CBS Televizyonuna konuştu. Suudi hükümeti ve Veliaht Prensin, Kaşıkçı cinayetiyle ilgisi olmadığını savundu. Veliaht prensin yerine başka bir ismin getirilip getirilmeyeceği sorusuna ise "Veliaht Prense her Suudi vatandaşının ve Kral'ın güveni tam." dedi. İstihbarat operasyonlarındaki prosedürleri gözden geçirdiklerini belirtti, ABD ile ilişkilerinin güvende olduğunu söyledi.

Kaynak: TRT Haber, Reuters

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.