PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2488.4330.68%
  • DOLAR32.5120.29%
  • EURO34.656-0.06%
  • STERLİN40.493-0.05%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FIBA’dan, kaptan Semih Erden’e ve Ankara seyircisine övgü geldi!
FIBA’dan, kaptan Semih Erden’e ve Ankara seyircisine övgü geldi!

FIBA’dan, kaptan Semih Erden’e ve Ankara seyircisine övgü geldi!

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde İspanya’yı 71-67 yendiği maçı haberleştiren FIBA’dan, kaptan Semih Erden’e ve Ankara seyircisine övgü geldi.

A+A-

FIBA, "Ankara Kalesi ve Dev Semih Türkiye’yi İspanya karşısında zafere taşıdı" başlıklı haberinde, A Milli Erkek Takımımızın rakibini mağlup ederek 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda liderliğe yükseldiğini yazdı.

FIBA’nın internet sitesinde yer alan haberde, "Ankara Spor Salonu’nda 9 bin 500 seyirci önünde oynanan maçta, Semih Erden, bir süper yıldız olduğu günlerini hatırlatan bir performans sergiledi ve 16 sayı, 14 ribaund ile oynadı. Doğuş Balbay da 12 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile Türkiye’nin evinde 5’te 5 yapmasına ve grupta 9 maçta 7 galibiyete ulaşarak liderliğe yükselmesine yardımcı oldu." ifadeleri kullanıldı.

Metecan Birsen, Buğrahan Tuncer ve Tolga Geçim’in de çift haneli sayılara ulaştığının altını çizen FIBA, A Milli Erkek Takımı’nın elemelerde Ankara’da art arda dördüncü maçından dördüncü galibiyetini çıkardığını hatırlattı.

Maçın kahramanı olarak Semih Erden’i gösteren FIBA, haberde, "Semih elemelerdeki ilk double-double’ını yaptı ve Türklerin sahadaki durdurulamayan gücü oldu. Ayrıca Türkiye’nin sert savunması İspanyolların yalnızca % 36’lık yüzdeyle şut atmasına neden oldu. Buna karşılık Türkiye sadece 8 top kaybıyla oynadı. Böylece Türkiye, Ankara Spor Salonu’nda 2010 FIBA Dünya Kupası grup aşamasında başlayan galibiyet serisini 5 maça çıkardı" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.