PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe'de Ersun Yanal dönemi
Fenerbahçe'de Ersun Yanal dönemi

Fenerbahçe'de Ersun Yanal dönemi

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal için imza töreni düzenledi. Başkan Ali Koç ve Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

A+A-

Fenerbahçe, Ersun Yanal için Ülker Stadı'nda imza töreni düzenliyor. Başkan Ali Koç ve Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

İlk olarak sözü alan Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"Soner Ergen isimli taraftarımız maçtan önce tribünden düşerek hastaneye kaldırıldı. Son aldığımız bilgilere göre iki ameliyat geçirdi. Hem beyin hem de omurilik ameliyatı... Ameliyatların iyi geçtiğini öğrendik. İnşallah Soner kardeşimiz sıkıntılı durumu atlatacak.

TOP ÇİZGİYİ GEÇMEYİNCE HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇİYOR
Çok arzu ederdim ki BB Erzurumspor maçını kazanıp bugün daha coşkulu bir ortamda Ersun Yanal ile imza töreni düzenlemek. Zaten sesi kısık, belki bir iki soru alacak. Bugün çok yormayacağız onu. Buradaki herkese 16 hafta için en kötü senaryoyu yazın desek, kimse bu kadarını tahmin edemezdi herhalde. Bu durumu formsuzluk, ruhsuzluk, transferlerdeki yanlışlarla, futbol mantığıyla açıklamak mümkün değil. Bu, hayatın olağan akışına aykırı. Top çizgiyi geçmeyince ağzınızla kuş tutsanız her şeyin önüne geçiyor.

SEZON BAŞINDA SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIK
Enerjimizin, motivasyonumuzun da önüne geçiyor. Günlük krizler için vaktimizi oraya harcamak zorunda kalıyoruz. Futbol dışında ağzınızla kuş tutsanız, basketbolda her yıl şampiyon olsanız da futbolda sonuç gelmeyince her şey göz ardı edilebiliyor. Sezon başında sistem değişikliği yaptık. Bazı oyuncularımız gitti, bazı yeni transferler yaptık. Kısıtlı imkanlar ve FFP çerçevesinde bazı yatırımlar yaptık. Yeni bir hocamızı getirdik. Maçlar başladı. Hem ŞL eleme hem de ligde istediğimiz sonuçları alamadık.

COCU TAZMİNATINDAN CİDDİ BİR İNDİRİM YAPTI

10. hafta itibarıyla hoca değişikliğine gittik. Sayın Cocu'ya da hizmetleri için teşekkür ediyorum. Cocu'ya da hizmetleri için teşekkür ederim. Yolları ayırdığımızda durumu için teşekkür ederim. Geçmiş yıllarda ayrılıklar farklı atmosferde olurdu. Ayrılık rakamları izah edilen gibi değil. Cocu'nun burada olması nedeni ailesi ile Türkiye'de kalmak istemesiydi. Hiçbir zaman 3 yıllık bir tazminat söz konusu değildi. Tazminatı 1 yıllıktı. O rakamdan da ciddi bir indirim yaptı ve medeni bir şekilde Cocu ile yollarımızı ayırdık. Burada aşı tutmadı. Cocu'dan sonra en doğru kararın Erwin Koeman olacağını düşündük onunla devam ettik. Buradan kendisine de teşekkür etmek isterim. Takımın liderliğini aldıktan sonra müthiş bir karakter örneği gösterdi, hiçbir konuda şikayet etmedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR
Cocu'dan sonra en doğru kararın Erwin Koeman olacağını düşündük onunla devam ettik. Buradan kendisine de teşekkür etmek isterim. Takımın liderliğini aldıktan sonra müthiş bir karakter örneği gösterdi, hiçbir konuda şikayet etmedi. Şampiyonluk vaat etmedik. Ama içinde bulunduğumuz durumu da tahmin etmedik. İstediğimiz noktaya gelmenin çok büyük liderlik gerektirdiğini biliyorduk. Hiçbir zaman bu kadar sancılı olacağını tahmin etmiyorduk. Taraftarımız çok takdire şayan bir tutum sergiliyor. Ümitlerini kaybetmiyorlar. Her yerde bize destek veriyorlar. Hava şartları ne olursa olsun stadı dolduruyorlar. Var güçleriyle takımı ve yönetimi destekliyorlar.

GÜNEŞ AÇMASI İÇİN ERSUN YANAL'I GETİRDİK
Dün akşam burada, bir pazartesi akşamında, soğuk havada derbi maçı atmosferi vardı. Söylemesi kolay, gerçekleştirmesi zor bir duruş. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Mahcubuz, üzgünüz ama hayat devam ediyor. Bu durumdan hep beraber çıkacağız. Fenerbahçe'nin şu anki durumu, aynı dışarıdaki hava gibi. Hava yağmurlu, ıslak, kaygan zemin, kara bulutlar, puslu hava, görüş mesafesi sınırlı... Ama yarın da güneş açacak. Güneş açması için Ersun Yanal da burada.

"ERSUN HOCA 'YARIM KALAN BİR İŞİM VAR, HAYALİM 4. YILDIZ' DEDİ"
Ersun hoca opsiyonu bize bıraktı. Ne pazarlık edildi, ne menajer bulundu. Kendisi avukat da kullanmadı. Sözleşmeyi önüne koyduk, Ersun hocamız sözleşmeye bakmadı bile. "Yarım kalan bir işim var, hayalim 4. yıldız" dedi.

TRANSFER MÜJDESİ
Transferde gerekirse gözümüzü karartacağız. Devre arasında, önümüzdeki sezon almak istediğimiz bazı oyuncuları transfer edeceğiz. Hocamıza dedik ki, ikinci yarıda 17 maç var, bu maçlarda ilk 3'te olalım. Ama burada yaşadıklarımıza bakınca, hiçbir konuda net konuşmamakta fayda var. Biz zaten öyle bir yönetim değiliz.

ERSUN YANAL: 4. YILDIZI TAKACAĞIZ
"Biz Fenerbahçe'de umutları gerçekleştirmek için beraberiz. Fenerbahçe'nin büyüklüğü kendi koyduğu sportif hedefler değildir. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olmasıdır. Fenerbahçe, Türk sporunun lokomotifidir. Bugün bulunduğu yer sadece futbolla sınırlanmamalıdır. Sporun tüm alanında yapılacak vizyoner çalışmaların önemli bir yatırımı başlattı. 4. yıldızı takacağız. Şampiyonluğu göğüsleyeceğiz. Takım olarak hep beraber el ele taraftarımızın desteğiyle bu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz. Bunun başka alternatif yok. Fenerbahçe camiası içinde olmaktan dolayı mutluyum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.