PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2508.5170.98%
  • DOLAR32.5730.12%
  • EURO34.7680.12%
  • STERLİN40.31-0.74%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe üstünlüğü koruyamadı! Maç özeti izle
Fenerbahçe üstünlüğü koruyamadı! Maç özeti izle

Fenerbahçe üstünlüğü koruyamadı! Maç özeti izle

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta Fenerbahçe Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı ile tamamlandı. Nefes kesen maçta Büyükşehir Belediye Erzurumspor 90+2'de Lennart Thy'in golüyle 2-0'dan döndü. 2-2 biten maçın ardından Fenerbahçe 17. sırada kaldı.

A+A-

Spor Toto Süper Lig’de 16. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kadıköy’de bir araya geldi. Fenerbahçe yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile yepyeni bir başlangıç yapmayı hedeflediği maçta konuğu Büyükşehir Belediye Erzurumspor’la Lennart Thy’in 90+2’de gelen golüyle 2-2’lik skorla berabere kaldı ve adeta şok yaşadı. İlk yarı üstün futboluyla alkış alan ve devreyi 2-0 önde kapatan Fenerbahçe ikinci yarıda skorun 2-2’ye gelmesine engel olamadı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 15’e yükselterek haftayı 17. sırada noktaladı ve küme düşme hattında kaldı. BB Erzurumspor da 15 puanla 16. sırada kaldı. Fenerbahçe üst üste dördüncü lig maçından da üç puan çıkaramadı. Mehmet Özdilek yönetimindeki BB Erzurumspor ise iki maç aradan sonra puan almayı başardı.

kadikoy-de-soguk-dus-fenerbahce-erzurumspor-2-2-mac-ozeti-ve-golleri-izle-4.jpg

 Fenerbahçe Erzurumspor 2-2 maç özeti ve golleri izle

Kritik maçla Ersun Yanal, Fenerbahçe’nin başında Kadıköy’de 1683 gün sonra resmi bir müsabakada sahaya çıktı. Kanarya’nın golleri, 18’de Andre Ayew ve 27’de Martin Skrtel’den geldi. Konuk ekibin sayılarını kaydeden isim 48’de Emrah Başsan ve 90+2’de Thy oldu.

Yanal, Kadıköy’de son olarak 2013-2014 sezonunun 33. haftasında Fenerbahçe’nin Kardemir Karabükspor’u 4-0 yendiği maçta takımının başında yer almıştı. Yanal, ayrıca 1676 gün sonra Fenerbahçe’yle bir resmi maçta görev alıyor. Yanal’ın sarı-lacivertli ekiple son resmi maçı Fenerbahçe’nin şampiyonluğa ulaştığı 2013-2014 sezonunun 34. haftasında 16 Mayıs 2014’te oynanan Kayserispor maçı olmuştu.

kadikoy-de-soguk-dus-fenerbahce-erzurumspor-2-2-mac-ozeti-ve-golleri-izle-2.jpg

FENERBAHÇE - ERZURUMSPOR MAÇI CANLI ANLATIM 

FENERBAHÇE 2 - 2 ERZURUMSPOR

MAÇ SONUCU | Fenerbahçe 2-2 BB Erzurumspor

94' Yedek kulübesinde yer alan Hakan Arslan, Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

92' GOL! Erzurumspor son dakikalarda sürpriz bir gol atıyor. Fenerbahçe savunmasının arkasına sızan Thy, sürpriz bir şut çıkarıyor. Harun topu kurtaramayınca top filelere gidiyor.

90' Fenerbahçe kontra atağa çıktı. Farkı yeniden ikiye çıkarma şansını son anda Eljif ile kaçırdı.

89' Karşılaşmanın sonuna 4 dakika ekleniyor.

88' Fenerbahçe'de Ayew kenara gelirken, Diego Reyes oyuna dahil oluyor.

82' ELJIF SONUNU GETİREMİYOR! Fenerbahçe ortadan çok iyi geldi. Seri paslarla ceza sahası içine giren sarı lacivertliler önce Slimani ile topu buluşturdu. Slimani açısı kapanınca topu Eljif'e verdi. Genç oyuncunun şutunu son anda Lokman çıkarttı.

82' Oyuncu Değişikliği Erhan Çelenk Lennart Thy

81' Mehmet Topal'ı yerde bırakan Egemen Korkmaz sarı kart görüyor.

79' Egemen Korkmaz ve Mehmet Topal çarpışıyor. Sağlık ekipleri sahaya giriyor.

77' Erzurumspor ön alanda 7 oyuncuyla baskı yapıyor. Fenerbahçe, çok fazla top kaybı yapıyor.

73' Erzurumspor'da Emrah Başsan yerde kalıyor. Fırat Aydınus devam kararı verdi.

72' Fenerbahçe'de Mathieu Valbuena kenara gelirken, Barış Alıcı oyuna dahil oluyor.

69' Ayew karşı karşıya pozisyonu değerlendiremiyor! Benzia'nın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Ganalı yıldız, Sehic'i geçemiyor.

67' Fenerbahçe arka arkaya köşe vuruşları kullanıyor.

67' Fenerbahçe'de Mehmet Ekici kenara gelirken, Benzia oyuna dahil oluyor.

65' İkinci yarının ilk 20 dakikası itibarıyla oyun dengelenmiş görünüyor.

64' Erzurumspor, Fenerbahçe ceza sahasının dışında pas yapıyor. 

56' Mehmet Ekici, uzaklardan sürpriz bir şut çekti. Top az farkla yandan auta çıkıyor.

56' Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki etkili oyunu yerini sakinliğe bırakmış görünüyor. Oyunun kontrolü Erzurumspor'a geçti.

55' Scuk, Fenerbahçe savunmasının sektirdiği topu önünde buldu ve şut çekti. Boşnak oyuncunun vuruşu yandan auta gidiyor.

52' Fenerbahçe Valbuena ile geldi. Fransız yıldızın, sol kanattan ceza sahasına çevirdiği topa Slimani'nin dokunuşu yetmiyor. Top auta çıkıyor.

51' Eljif Elmas'ın müdahalesiyle Scuk yerde kalıyor. Fırat Aydınus oyunu durdurdu.

49' Konuk ekip golün ardından daha öz güvenli oynamaya başladı. Fenerbahçe yarı alanında çoğalmaya çalışıyorlar.

48' Erzurumspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kone kenara gelirken, İbrahim Akdağ oyuna dahil oluyor.

48' GOL! Erzurumspor farkı bire indiriyor. Konuk ekip Sunu ile sol kanattan hızlı çıktı. Golcü oyuncunun ceza sahasında boşta olan Emrah'a çevirdiği topa genç oyuncu şık bir vuruş yaparak topu ağlara yolladı.

46' Erzurumspor ikinci yarının hemen başında Sunu ile gole çok yaklaştı. Harun tek hamlede kurtarıyor.

46' Oyuncu Değişikliği Özer Hurmacı Emrah Başsan

İkinci yarı başladı!

İLK YARI SONUCU | Fenerbahçe 2-0 BB Erzurumspor

45' Ayew ve Isla'nın pas alışverişinde Şilili oyuncu topun kontrolünü sağlayamıyor. Taca çıkan top Erzurumspor'un oluyor.

45' İlk yarının sonuna iki dakika ekleniyor.

42' Sol kanattan hücum organizasyonu gerçekleştirmeye çalışırken Erhan yerde kalıyor. Serbest vuruş Erzurumspor'un!

40' Fenerbahçe rakip ceza sahasına adım adım yaklaşıyor. Sarı lacivertlilerin orta sahası oldukça hareketli ve değişken oynuyor.

38' Skrtel'ın hareketi sonrası Özer yerde kalıyor. Fırat Aydınus devam kararı veriyor.

36' Erzurumspor, karşılaşmanın ilk yarısı boyunca ilk defa bir dakikadan daha fazla topun kontrolünü sağladı.

35' BU KEZ DE VALBUENA! Fenerbahçe, Valbuena ile gole çok yaklaşıyor. Hasan Ali'nin sol kanattan açtığı ortaya sert bir vole vuran Fransız yıldızın şutu iki hamlede Sehic'te kalıyor.

32' Hasan Ali yerde kaldı. Oyun kısa süreliğine durdu. Sağlık ekipleri oyuncunun başında.

30' Erzurumspor, şu dakikaya kadar rakibi karşısında bir etkinlik ortaya koyabilmiş değil. Fenerbahçe bir sağdan, bir soldan çok etkili geliyor.

27' GOL! Fenerbahçe farkı ikiye çıkarıyor. Valbuena'nın sağ köşeden kullandığı kornere Skrtel çok rahat yükseliyor. Yere sektirerek vurduğu kafa vuruşu sol direğin dibinden ağlara gidiyor.

24' Erzurumspor, Slimani'nin top kaybıyla hızlı bir şekilde hücuma çıktı. Kone'nin pasıyla sol kanattan hareketlenen Leo ceza sahasına orta açtı. Fakat tecrübeli sol bekin ortası Harun'da kalıyor.

22' Fenerbahçe, 10 adamla rakip yarı alanda! Erzurumspor savunmaya çekiiliyor.

21' Ülker Stadyumu'nda golün ardından tribünlerin coşkusu inanılmaz. Fenerbahçe rakip yarı alanda baskısını tüm hızıyla sürdürüyor.

18' GOL! Fenerbahçe baskılı oyununun karşılığını ilk 20 dakika dolmadan alıyor. Sağ kanattan Isla'nın açtığı ortaya arka direkte yükselen Ayew, şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolluyor.

16' Fenerbahçe sağ kanattan hücuma çıkmaya çalışırken Ayew ile top kaybetti. Kazanılan topta Erzurumspor Taylan ile fırsat aradı fakat Isla rakibine geçit vermedi.

14' Ayew'e sert müdahalede bulunan Lokman sarı kart görüyor.

14' Sarı Kart Lokman Gör

11' Topla oynama oranları; Fenerbahçe %83, BB Erzurumspor .

9' İlk 10 dakika itibarıyla Fenerbahçe, topla oynama oranlarında çok ciddi bir fark yaratmış durumda. 

8' Mehmet Topal savunmaya geldiği zaman, sarı lacivertliler üç savunmacı ile oynuyor. Hücuma çıkarken ikili savunmaya dönülüyor.

5' Mehmet Topal savunmaya kadar gelerek pas istedi ve aldı. Orta alana kadar topu taşıdıktan sonra, Valbuena'ya pas veriyor.

4' Zorlu karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetiyor.

4' Leo, orta yuvarlağa yakın bir noktada Ayew'i yerde bırakıyor. Hakem serbest vuruşu Fenerbahçe lehine veriyor.

3'Erzurumspor kendi yarı alanında pas yapıyor. Fenerbahçe'nin ön alanda şiddetli bir baskısı var.

Fenerbahçe ilk 30 saniye itibarıyla etkili geliyor. Sol kanattan Valbuena'nın pasına hareketlenen Hasan Ali uzaklardan kaleyi yokluyor. Sehic son anda topu kornere çeliyor.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İşte iki takımın ilk 11'leri

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif, Mehmet Ekici, Ayew, Valbuena, Slimani

BŞB ERZURUMSPOR: Sehic, Leo, Lokman, Egemen, Tolga, Scuk, Erhan, Kone, Taylan, Özer, Sunu

Fenerbahçe BB Erzurumspor maçı, teknik direktör değişikliğinin ardından Süper Lig'de yeni bir başlangıç yapmaya Sarı Lacivertliler için büyük önem arz ediyor. Şükrü Saraçoğlu Ülker Stadyumu'nda Erzurumspor'u konuk edecek olan Fenerbahçe, bulunduğu konumu değiştirebilmek için üç puan savaşı verecek. Peki, Fenerbahçe Erzurumspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte, mücadele hakkında bazı bilgiler

FENERBAHÇE BB ERZURUMSPOR MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Süper Lig'in 16. Haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Ülker Stadyumu'nda BB Erzurumspor'u ağırlayacak. 17 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'da oynanacak mücadele, Bein Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak. Fırat Aydınus'un yöneteceği mücadelede, Aleks Taşçığolu ve Serkan Ok yardımcılıkları üstlenecek.

'YANAL'LI İLK MÜCADELE

Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve hakem Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşmayla Yanal, Fenerbahçe'nin başında Kadıköy'de 1683 gün sonra resmi bir maçta sahaya çıkacak.

Ersun Yanal, Kadıköy'de son olarak 2013-2014 sezonunun 33. haftasında Fenerbahçe'nin Kardemir Karabükspor'u 4-0 yendiği maçta takımının başında yer almıştı.

Yanal, ayrıca 1676 gün sonra Fenerbahçe'yle bir resmi maçta görev alacak. Yanal'ın sarı-lacivertli ekiple son resmi maçı da şampiyonluğa ulaştıkları 2013-2014 sezonunun 34. haftasında 16 Mayıs 2014'te oynanan Kayserispor müsabakası olmuştu.
Öte yandan Ersun Yanal, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla 8 Ağustos 2014'te Chelsea ve Beşiktaş'ın da katıldığı Kadıköy'deki turnuvada da sarı-lacivertlilerin başında bulunmuştu.

ERSUN YANAL'LA KADIKÖY'DEKİ LİG MAÇLARINDA YENİLGİ YOK 

Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde Süper Lig'de iç sahada yenilgi yüzü görmedi.

Yanal'ın 2013-2014 sezonunda çalıştırdığı Fenerbahçe, 17 lig maçında 14 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Söz konusu karşılaşmalarda rakip fileleri 46 kez havalandıran Fenerbahçe, sadece 11 gol yedi.

ERSUN YANAL'IN DOĞUM GÜNÜ 

Ersun Yanal, ikinci Fenerbahçe döneminin ilk resmi sınavını 57. yaş gününde verecek.

Doğum tarihi 17 Aralık 1961 olan tecrübeli teknik adam, iki özel günü aynı anda yaşayacak.

FENERBAHÇE KÖTÜ GİDİŞATI DURDURMAK İÇİN SAHADA 

Fenerbahçe, Ersun Yanal'la Spor Toto Süper Lig'deki kötü gidişatını da durdurmaya çalışacak.

Ligde 3 maçtır kazanamayan ve geride kalan 15 haftada topladığı 14 puanla 17. sırada yer alan sarı-lacivertliler, rakibini yenerek üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Fenerbahçe'yle aynı puanda bulunan Büyükşehir Belediye Erzurumspor da haftaya 16. sırada girdi.

Sarı-lacivertlilerde cezalı oyuncular Jailson Marques Siqueira ile Roberto Soldado, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında görev alamayacak.

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA LİGİ'NDEKİ RAKİBİ BELLİ OLDU

Bugün gerçekleştirilen kura çekiminde UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turundaki rakibi belli olan Fenerbahçe, Rusya temsilcisi Zenit ile karşılaşacak. 14 Şubat tarihinde oynatılması beklenen ilk karşılaşma Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek.

"BULUNDUĞUMUZ YERİ KABULLENEMİYORUZ"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, ara transfer döneminde en az iki golcüyü takıma katmayı planladıklarını belirterek, teknik rapor doğrultusunda eksik mevkilere de transfer yapmak istediklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in yeni takımlarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor, sezon öncesi yaptığı transferlere rağmen geride kalan 15 haftada istediği performansı sergileyemedi.

Geride kalan haftalarda 7 maçı mağlubiyetle tamamlayan mavi-beyazlı takım, ikisi rakip oyuncuların kendi kalelerine gönderdiği goller olmak üzere 13 gol atıp, 19 kez de meşin yuvarlağı ağlarında gördü.

Takıma takviye kararı alan kulüp yönetimi ise teknik heyetten gelen rapor doğrultusunda ara transfer döneminde transfer yapmak için kolları sıvadı.

Erzurumspor Onursal Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum halkı olarak takımlarının ligde kalmasını çok arzu ettiklerini söyledi.

Tanıtıma önemli katkı veren futbolu bir yaşam unsuru haline getirmek istediklerine işaret eden Sekmen, bu sayede şehrin kaynaşması ve insanların sosyalleşmesinin önünün açılacağına dikkati çekti.

Futbolun çok güzel bir aktivite olduğunu aktaran Sekmen, şu ifadeleri kullandı:
"Bulunduğumuz yeri kabullenemiyoruz, bize uygun değil. Buradan kurtulmanın gayreti içerisinde olacağız. Zaman zaman çok güzel futbol oynamamıza rağmen gol atamadığımız ve fırsatları değerlendiremediğimiz için sıkıntı çekiyoruz. Önümüzdeki iki maçı en az hasarla atlatmayı hedefliyoruz."

"ARZUMUZ EN AZ İKİ GOLCÜYÜ TAKIMA KAZANDIRMAK" 

Sekmen, ara transfer dönemi başladığı andan itibaren gerekeni yapacaklarını dile getirerek, "Süper Lig'de ilk senemiz. Gerekli hazırlıkları yaptık ama yaptığınız transferler her zaman isabetli olmuyor. Arzu ettiğimiz yerde değiliz. Gol atma konusunda hakikaten sıkıntı çekiyoruz. Arzumuz en az iki golcüyü takıma kazandırmak. Teknik heyetin vereceği rapora göre belki başka mevkilerdeki talepleri de yerine getireceğiz." diye konuştu.

Ligin 16. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını anımsatan Sekmen, "Fenerbahçe ülkenin sayılı kulüplerinden biri. Şu ana kadar arzu edilen oyunu oynayamadı ama yeni bir teknik heyetle karşımıza çıkacaklar. En az 1 puanla oradan dönmeyi arzu ediyoruz. Top yuvarlak, ne olacağı belli olmaz. Karşımızda güçlü bir takım var ama amacımız en az kayıpla geri dönmek." şeklinde görüş belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.