PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe turu zora soktu!
Fenerbahçe turu zora soktu!

Fenerbahçe turu zora soktu!

Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) Son 16 Turu ilk maçında Spor Toto 1'inci Lig ekibi Ümraniyespor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan maç 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğü ile son buldu.

A+A-

Süper Lig’de sezonun ilk yarısını hayal kırıklığı ile tamamlayan Fenerbahçe devre arası kampının ardından ilk resmi maçında Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Ümraniyespor ile karşı karşıya gelen sarı lacivertliler sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 27.dakikada Fenerbahçe Slimani ile topu ağlara gönderdi ancak pozisyon öncesi faul tespit eden maçın hakemi Arda Kardeşler golü iptal etti.

4 dakika sonra bu kez Nabil Dirar topu ağlara gönderdi ama yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü geçersiz saydı. İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren maçta Fenerbahçe ikinci yarıya kırmızı kart şokuyla başladı. 47.dakikada rakibine sert bir müdahale yapan Eljif Elmas VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

İkinci yarının neredeyse tamamını 10 kişi oynayan sarı lacivertliler 82.dakikada yediği golle geriye düştü. Fenerbahçe altyapısından Ümraniye’ye giden Yasir Subaşı’nın ağlara gönderdiği golle 1-0 öne geçen ev sahibi 90+6’da Emircan ile ikinci golü buldu ancak VAR incelemesiyle pozisyon öncesi faul yapıldığı gerekçesiyle gol kararı iptal edildi.

umraniyespor-fenerbahce-mac-ozeti-ve-golleri-izle-1.jpg

VOLKAN DEMİREL VE DİRAR SAHADA

Fenerbahçe'de affedilip takımın Antalya kampına dahil edilen Volkan Demirel ile Nabil Dirar, 146 gün sonra resmi bir müsabakada forma giydi. Süper Lig'de en son 3'üncü haftada Göztepe ile oynanan maçta sahada yer alan iki futbolcu, ZTK'daki Ümraniyespor karşılaşmasında formasına kavuştu.

Öte yandan Volkan Demirel sahaya sahaya çıktığında sarı lacivertli taraftarların yoğun desteği ile karşılaştı. Tecrübeli kaleci tribünlere giderek taraftarları selamladı. 

SADIK İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin Evkur Yeni Malatyaspor'dan takıma dahil ettiği Sadık Çiftpınar, sarı-lacivertli forma ile ilk maçına çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın görev verdiği Sadık, ilk 11'de yer aldı.

ALİ KOÇ TRİBÜNDE

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Ümraniyespor ile oynanan maçı tribünden takip etti. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan maçta Ali Koç'un yanı sıra Başkan Vekili Semih Özsoy, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş ve Sportif Direktör Damien Comolli de takımı yalnız bırakmadı.

Öte yandan Ali Koç, karşılaşmanın devre arasında taraftarların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ali Koç, kendisi ile fotoğraf çekilmek isteyenleri kırmadı ve kısa süreli sohbetler etti. 

BALKONDAN MAÇ KEYFİ

Ümraniyespor ile Fenerbahçe arasında oynana maçı bazı taraftarlar evlerinin balkonlarından takip etti. Kale arkasında tribün bulunmamasından dolayı evlerinin balkonlarından mücadeleyi takip eden taraftarlar renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu.

SLİMANİ'YE TEPKİ 

Fenerbahçe'nin Cezayirli futbolcusu Slimani'ye taraftarlar tepki gösterdi.

Ümraniyespor ile oynanan ZTK maçında 80'inci dakikada yerini Frey'e bırakan Slimani'ye statta bulunan sarı-lacivertli taraftarlar tepki gösterdi. Cezayirli futbolcu sahadan çıkana kadar taraftarlar tarafından ıslıklandı. 

 Ümraniyespor Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle

ÜMRANİYESPOR 1 - 0 FENERBAHÇE MAÇI CANLI ANLATIM

90'Arda Kardeşler'in son düdüğü ile karşılaşma Ümraniyespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu müsabakanın rövanşı 24 Ocak Perşembe günü Fenerbahçe'nin sahasında oynanacak.

90'(Ümraniyespor)

Ümraniyespor'un bulduğu 2. golden sonra hakem Arda Kardeşler, VAR tarafından uyarılıyor ve pozisyonu inceleyen Arda Kardeşler, gol öncesinde Emircan Altıntaş'ın Şener Özbayraklı'ya faul yaptığını belirtip golü geçersiz sayıyor.

90'(Fenerbahçe)

Kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortasını Ümraniyespor savunması uzaklaştırıyor.

90'(Ümraniyespor)

Ümraniyespor yarı alanının ortalarında sağ kanatta Nabil Dirar'a sert müdahalede bulunan Boubacar Diabang, sarı kart görüyor.

90'Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika ilave ediliyor.

90'Martin Skrtel'in orta sahadan gönderdiği uzun pasla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Michael Frey için ofsayt bayrağı kalkıyor.

88'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortasını Ümraniyespor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

87'Mehmet Ekici'nin pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Michael Frey'in yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

86'Ümraniyespor, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Yasir Subaşı'nın yerine Boubacar Diabang'ı oyuna alarak kullanıyor.

84'Fenerbahçe takımı bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Yassine Benzia oyundan çıkarken yerine Mehmet Ekici giriyor.

82'Ümraniyespor'un attığı golde asisti yapan isim Alaaddin Okumuş oluyor.

82'(Ümraniyespor)

GOOOLL!! Ümraniyespor, Yasir Subaşı'nın attığı golle 1-0 öne geçiyor.

80'(Fenerbahçe)

Fenerbahçe, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Islam Slimani'nin yerine Michael Frey'i oyuna alarak kullanıyor.

75'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Levy Madinda geçiyor. Madinda'nın ortası ile ön direkte buluşan Atabey Çiçek'in kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

74'Ümraniyespor, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Leandrinho'nun yerine Atabey Çiçek'i oyuna alarak kullanıyor.

71'Yassine Benzia'nın pasına sol kanatta hareketlenen İsmail Köybaşı için ofsayt bayrağı kalkıyor.

67'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Levy Madinda geçiyor. Levy Madinda'nın ortasını Fenerbahçe savunması kafayla uzaklaştırıyor.

63'Yassine Benzia'nın ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

62'Ümraniyespor, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Bahadır Taşdelen oyundan çıkarken yerine Levy Madinda giriyor.

58'Emircan Altıntaş'ın yerden pası ile penaltı noktasına yakın bir bölgede topla buluşan Bahadır Taşdelen'in çektiği şut kaleci Volkan Demirel'de kalıyor.

56'Nabil Dirar'ın pası ile sağ kanatta buluşan Şener Özbayraklı'nın ortasına kimse dokunamıyor ve pozisyonun devamında Ümraniyespor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

52'Alaaddin Okumuş'un sağ kanattan yaptığı ortayı Fenerbahçe savunması kafayla uzaklaştırıyor.

50'Yasir Subaşı'nın ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan çektiği şutu kaleci Volkan Demirel kornere çeliyor.

47' Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Timur Temeltaş'e sert müdahalede bulunan Elif Elmas, VAR incelemesi sonrasında kırmızı kart görerek oyundan ihraç ediliyor.

46' İkinci yarı Ümraniyesporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45'Arda Kardeşler'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona eriyor.

45'İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

42'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortası ile arka direkte buluşan Islam Slimani'nin çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

41'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ çaprazda topla buluşan Şener Özbayraklı, ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor ancak bu şuta kaleci Burak Öğür parmaklarının ucu ile dokunuyor, yan direğe de çarpan top oyun alanına geri dönüyor.

39'Yassine Benzia'nın ceza sahasının hemen içerisinden sağ çaprazdan çektiği şutu çizgi üzerinde Timur Temeltaş uzaklaştırıyor.

38'Yassine Benzia'nın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena'nın çektiği şutu kaleci Burak Öğür kornere çeliyor.

38' Yassine Benzia'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena'nın çektiği şutu direk dibinde kaleci Burak Öğür kurtarmayı başarıyor.

35'(Ümraniyespor)

Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Bahadır Taşdelen geçiyor. Bahadır Taşdelen'in ortası ile ön direkte buluşan Leandrinho'nun kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

31'Yassine Benzia'nın uzun pası ile ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Islam Slimani için ofsayt bayrağı kalkıyor.

27' (Fenerbahçe)

Nabil Dirar'ın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Islam Slimani, topu ağlarla buluşturuyor ancak hakem Arda Kardeşler, bu pozisyonda Islam Slimani'nin Aaron Appindangoye'ye faul yaptığını belirtip golü geçersiz sayıyor.

23' Ümraniyespor yarı alanının ilk metrelerinde hava topu mücadelesinde Merthan Açıl'a faul yapan Islam Slimani, sarı kart görüyor.

22'Timur Temeltaş'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Leandrinho'nun çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

17'(Ümraniyespor)

Leandrinho'nun pası ile Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan Andreas Vasilogiannis için ofsayt bayrağı kalkıyor.

14'(Fenerbahçe)

Elif Elmas'ın pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Islam Slimani'nin çektiği şut kaleci Burak Öğür'de kalıyor.

9'(Ümraniyespor)

Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında buluşan Timur Temeltaş'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

7'(Ümraniyespor)

Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Emircan Altıntaş'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

4'(Ümraniyespor)

Serkan Göksu'nun pasına sağ kanatta hareketlenen Leandrinho için ofsayt bayrağı kalkıyor.

1'Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

İŞTE İLK 11’LER:

Ümraniyespor: Burak, Appindangoye, Alaaddin, Merthan, Yasir, Timur, Vasilogiannis, Bahadır, Emircan, Serkan, Leandrinho

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Sadık, Skrtel, İsmail, Jailson, Eljif, Dirar, Benzia, Valbuena, Slimani

ÜMRANİYESPOR FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk mücadelesinde Ümraniyespor, Fenerbahçe'yi konuk edecek. 17 Ocak Perşembe günü saat 20.30'da canlı izlenebilecek olan karşılaşma, ATV'den naklen yayınlanacak. Arda Kardeşler'in yöneteceği mücadelede, Samet Çiçek ve Mustafa Savranlar yardımcılıkları üstlenecek.

 Kupaya 5. turdan katılan Fenerbahçe, yine Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'u 1-0 ve 5-2'lik skorlarla saf dışı bırakmıştı. 

Spor Toto 1. Lig'de ilk devreyi averajla 4. sırada tamamlayan Ümraniyespor ise kupada sırasıyla Erzin Belediyespor, Anagold 24Erzincanspor ve 1461 Trabzon'u eleyerek son 16 turuna geldi. 

Eşleşmenin rövanşı 24 Ocak Perşembe günü Kadıköy'de oynanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.