PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2324.9610.8%
  • DOLAR32.3580.15%
  • EURO34.90.56%
  • STERLİN40.7221.22%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe 89.dakikada yıkıldı! Bursaspor - Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle
Fenerbahçe 89.dakikada yıkıldı! Bursaspor - Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle

Fenerbahçe 89.dakikada yıkıldı! Bursaspor - Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig 18. hafta karşılaşmasında Bursaspor'a konuk olan Fenerbahçe, büyük bölümünü 1-0 önde götürdüğü maçın 89. dakikasında yediği golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bursaspor son anlarda bulduğu beraberlik golü sonrasında 90+5'te öne geçme fırsatını da yakaladı ancak Lima topu auta gönderdi.

A+A-

Spor Toto Süper Lig 18. hafta mücadelesinde Bursaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, zorlu deplasmandan son dakikalarda yediği golle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı ve beklediği galibiyete ulaşamadı.

İki takımın da karşılıklı pozisyonlar yakaladığı ilk yarıda 20. dakikada Roberto Soldado’nun attığı golle Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstün girdi. Ancak ikinci yarıda adeta Bursaspor fırtınası vardı.

f1-013.jpgFenerbahçe kalesine sağlı sollu ataklarla yüklenen Bursasporlu futbolcular son vuruşta aynı başarıyı yakalayamadı. Ancak yeşil beyazlı oyuncuların müthiş çabası 89. dakikada sonuç verdi. Ani gelişen atakta Aytaç Kara’nın kafa golü skoru 1-1’e getirdi.

Bursaspor - Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle

bursaspor-fenerbahce-maci-ozeti-ve-golleri-izle-2.jpg

Fenerbahçeli oyuncuların gol öncesi faul olduğuna yönelik itirazları sonrasında ‘VAR’ kontrolü yapan hakem Cüneyt Çakır, pozisyonun gol olduğuna karar verdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Öte yandan 90+5’te Fenerbahçe ceza sahası içinde topla buluşan Lima, galibiyet golüne çok yaklaştı ancak vuruşunda az farkla top üstten auta gitti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 17 yaparken 15. sıraya yükseldi. Bursaspor ise 22 puanla 11. sırada yer aldı. Bursaspor ligde gelecek hafta Kayserispor’a konuk olurken Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.

bursaspor-fenerbahce-maci-ozeti-ve-golleri-izle-4.jpg

BURSASPOR - FENERBAHÇE MAÇI CANLI ANLATIM

BURSASPOR 1 - 1 FENERBAHÇE

Cüneyt Çakır Bursa'da son düdüğünü çaldı ve Soldado'nun müthiş golüne Aytaç Kara cevap verdi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

95' LİMA DIŞARI VURDU! Fenerbahçe ceza alanındaki kısa paslar sonrasında Hasan Ali'nin uzaklaştıramadığı top Lima'da kaldı ve sağ çaprazdan soluna çekip müsait pozisyonda çektiği şutu üstten auta çıktı.

95' Sarı Kart Mehmet Umut Nayir

94' Umut Nayir, rakibi Valbuena'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

93' Frey'in sol kanatta çabası sonrasında kazanılan top Valbuena'ya aktarıldı ve Valbuena'nın ceza soldan ceza alanına gönderdiği ortası doğrudan Muhammed'in kucağında kaldı.

92' Cüneyt Çakır kenarda pozisyonu izledi ve golü verdi.

91' Cüneyt Çakır, VAR uyarısı ile düdüğünü çaldı ve pozisyonu izlemek için kenara hareketlendi.

90' Mathieu Valbuena, Badji'nin kendisine golden önce faul yaptığını belirterek hakeme itirazlarda bulundu.

90' GOL! Sakho'nun Lima'nın pası sonrasında sağdan ceza alanına girer girmez içeri gönderdiği ortasını altı pas dışında Aytaç Kara kafa vuruşu ile tamamladı ve Volkan Demirel'in solundan topu ağlara gönderdi.

88' Yusuf Erdoğan'ın sağ kanttan kullandığı duran top sonrasında altı pas içine gelen sert ortayı Sadık Çiftpınar kafa vuruşu ile kornere çeldi.

87' Barış, sağ kanatta savunma arkasına sarkan Lima'ya uzun bir pas gönderdi ve Lima, Hasan Ali tarafından düşürüşünce Cüneyt Çakır serbest vuruşu Bursaspor'a verdi.

86' Fenerbahçe, üst üste Bursaspor atakları karşısında özellikle kendi yarı sahasından çıkmakta ve Soldado çıktıktan sonra özellikle rakip yarı alanda top tutmakta zorlanıyor.

85' Bursa'da normal sürede artık son 5 dakikaya girdik ve Bursaspor'un beraberlik, Fenerbahçe'nin ise hızlı hücumlar ile ikinci gol arayışı devam ediyor.

83' YUSUF DIŞARI VURDU! Etkili gelişen Bursaspor atağında sağdan Barış'ın ortasını arka direkte Yusuf tamamladı ancak bu gol vuruşu yakın direk dibinden auta çıktı.

82' Fenerbahçe ise geride kalan bölümde %44 ile topa sahip olurken, Bursaspor kalesine gönderilen 6 şuttan 4 kez isabet çıktı.

81' Mücadelenin geride kalan bölümünde Bursaspor, %56 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderilen 12 şuttan 4 kez isabet çıktı. 

80' Bu gerginlikten Aytaç Kara'da nasibini aldı ve Cüneyt Çakır'dan bir sarı kart da Aytaç için çıktı.

80' Cüneyt Çakır, Nabil Dirar ile Aytaç kara arasındaki gerginlik sonrasında sarı kartını önce Nabil Dirar için çıkardı.

80' UMUT DIŞARI VURDU! Hasan Ali'nin uzaklaştırmak istediği top sağ kanatta Yusuf'ta kaldı ve Yusuf'un bekletmeden içeri gönderdiği ortasına Umut Nayir'in yaptığı kafa vuruşu uzak köşseden auta çıktı.

79' SON ANDA HASAN ALİ! Hızlı gelişen Bursaspor atağında Yusuf, savunma arkasında topla buluştu ve Volkan kalesinden ayrıldı. Yusuf Volkan'a rağmen topu kaleye gönderdi ancak son anda Hasan Ali kale önünden topu uzaklaştırdı.

78' MUHAMMED TOKATLADI! Valbuena, duran top için topun gerisine geldi ve doğrudan kaleye gönderdiği şutunu direk dibinden Muhammed topkatlayarak kornere çeldi.

77' Isla, sağ kanattan ceza alanına girmek isterken Badji'nin faulü ile yerde kaldı ve bu kez Fenerbahçe, etkili bir noktadan duran top kullanacak.

77' Maçtaki tek golün sahibi Roberto Soldado kenara geldi ve yerini kalan süreler için Michael Frey'e bıraktı.

75' Roberto Soldado, kenar yönetimine değişiklik işareti yaptı ve yaşadığı sakatlık sonrasında kendini yere bıraktı. Cüneyt Çakır sakatlık dolayısı ile oyunu durdurdu. Oyuna Frey girecek.

74' AYTAÇ DEĞERLENDİREMEDİ! Bursaspor'un sol kanattan Yusuf ile gelişen bir başka atağında Hasan Ali'nin uzaklaştıramadığı topu Lima dışarı çıkardı ve Aytaç'ın bu pasa şutu yine kaleci Volkan'da kaldı.

73' Bursaspor'da duran topu Yusuf Erdoğan kullandı ve altı pas içine gönderdiği ortasını Jailson kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

72' Hızlı gelişen Bursaspor atağında Yusuf'un soldan ortasını yine ön direkte Skrtel kafa vuruşu ile tamamladı. Pozisyonun devamında Isla, Yusuf'a faul yaptı ve Bursaspor ceza alanının solundan duran top kullanacak.

71' Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın kazandığı top sonrasında Valbuena'nın pasını Soldado tekte ters kanada çevirmek istedi ancak bu deneme Ertuğrul'da kaldı.

69' Fenerbahçe ise geride kalan bölümde %43 ile topa sahip olurken, Bursaspor kalesine gönderilen 5 şuttan 3 kez isabet çıktı.

69' Bursaspor'da son oyuncu değişikliği de yapıldı ve Tunay Torun kalan süreler için yerini Diafra Sakho'ya bıraktı.

67' Mücadelenin geride kalan bölümünde Bursaspor, %57 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderilen 7 şuttan 2 kez isabet çıktı.

66' Bursaspor, ikinci yarıda önce Umut Nayir ardında da Chedjou'nun şutlarında kaleci Volkan Demirel'i geçemedi ve bu iki pozisyonda da gole yaklaştı.

65' VOLKAN YİNE KURTARDI! Bursaspor'un sağ kanattan kazandığı serbest vuruşu Tunay kullandı ve etkili ortasına altı pas dışında Chedjou'nun yaptığı bomboş kafa vuruşunu Volkan Demirel yattı ve kontrol etti.

65' Sarı Kart Yusuf Erdoğan

64' Yusuf Erdoğan, hakem Cüneyt Çakır'a itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı.

63' Nabil Dirar, rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamadı ve Cüneyt Çakır, Bursaspor atağa çıkarken oyunu durdurduğu için Bursaspor'lu oyuncuların itirazı ile karşılaştı.

62' Umut Nayir sol kanattan aldıığı pas ile ceza alanına girdi ve kendisine şut açısı aradı ancak Skrtel yerinde müdahalesi ile topu rakibinden çalmayı başardı.

60' Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği yapıldı ve Mehmet Ekici yerini Mathieu Valbuena'ya bıraktı.

60' Fenerbahçe ise geride kalan bölümde %44 ile topa sahip olurken, Bursaspor kalesine gönderilen 5 şuttan 3 kez isabet çıktı.

59' Mücadelenin geride kalan bölümünde Bursaspor, %56 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderilen 6 şuttan 2 kez isabet çıktı.

58' UMUT VURDU, VOLKAN'DA KALDI! Sol kanattan Badji'nin ortasını Lima göğsü ile indirdi ve bu topa altı pas dışında Umut Nayir'in yaptığı rövaşata vuruş kaleci Volkan Demirel'in ellerinde kaldı.

57' Bursaspor'da duran topu Tunay kullandı ve ceza alanına gönderdiği etkili ortasını altı pas içinde Mehmet Topal kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

57' Soldado, bu defa Lima'ya arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. Bursaspor, sağ kanattan duran top ile gol arayacak.

55' Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 29.602 biletli taraftar karşılaşmayı takip ediyor.

54' Mehmet Topal, orta saha yayı içinde kazandığı topla rakip ceza alanına sağdan girdi ve şık çalımlarını isabetli pasla bitiremedi. Fenerbahçe atağı etkili Bursaspor atağına dönüştü ve tehlikeyi Skrtel uzaklaştırdı.

53' Soldado, Badji ile girdiği ikili mücadele sonrasında hakem Cüneyt Çakır tarafından sözlü olarak uyarıldı ve daha dikkatli olması istendi.

52' Bursaspor'da duran topu Yusuf Erdoğan kullandı ve ön direğe gönderdiği ortasını Isla kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

51' Skrtel, ceza alanı dışında Umut Nayir'e faul yaptı ve Bursaspor sol kanattan duran top kullanacak.

49' UMUT DIŞARI VURDU! Sol kanattan Yusuf'un ortasına ön direkte iki rakibinin arasından Umut Nayir iyi yükseldi ve kafa vuruşunu da yaptı ancak bu şut Volkan Demirel'in bakışları altında auta çıktı.

49' Fenerbahçe ise geride kalan bölümde %46 ile topa sahip olurken, Bursaspor kalesine gönderilen 5 şuttan 3 kez isabet çıktı.

48' MEHMET VURDU, MUHAMMED ÇIKARDI! Mehmet Ekici'nin rakip ceza alanı yayının sağından kaleye gönderdiği sert şutu Muhammed çeldi ve seken topu sağdan Isla altı pasa çıkardı ancak Soldado'dan önce son anda Ertuğrul topu kornere çeldi.

47' Mücadelenin geride kalan bölümünde Bursaspor, %54 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderilen 4 şuttan 1 kez isabet çıktı.

46' İkinci yarıya ev sahibi Bursaspor topa daha fazla hakim olarak başladı. Henüz iki ekibin de ikinci yarıda pozisyonu yok.

45' Cüneyt Çakır'dan ikinci yarının ilk düdüğü geldi ve son 45 dakikaya ev sahibi Bursaspor başladı.

45' Samet Aybaba ikinci yarı başında ikinci oyuncu değişikliği hakkını da kullandı ve Iasmin Latovlevici'nin yerine Allano Lima oyunda.

45' Bursaspor'dan ikinci yarı başında oyuncu değişikliği geldi ve Henri Saivet yerini Yusuf Erdoğan'a bıraktı.

50' Soldado'nun kaçırdığı gol pozisyonu ilk yarıdaki son pozisyon oldu ve Cüneyt Çakır, ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, Soldado'nun şık golü ile devre arasına 1-0 üstün girmeyi başardı.

50' SOLDADO FIRSATI KAÇIRDI! Mehmet Ekici sağ kanattan ceza alanına girdi ve Ertuğrul'dan kurtulmak isterken top kornere çıkacaktı ancak Muhammed, topu oyun alanında tutmak isterken açılan top Soldado'nun önünde kaldı ve sağ çaprazdan yaptığı gol vuruşu kaleye paralel gitti.

50' Bursaspor, uzatma dakikalarında topa daha fazla sahip oluyor ve Fenerbahçe özellikle savunmadan çıkışlarda zorluk yaşıyor.

48' Bursaspor'da duran topu Tunay kullandı ancak ceza alanı içinde Umut Nayir bu defa Sadık Çiftpınar'a faul yaptı ve duran top sonuçsuz kaldı.

47' Sadık Çiftpınar'ın ceza alanı dışında Umut Nayir'e yaptığı faul sonrasında Bursaspor duran top kullanacak.

46' Fenerbahçe savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı top sonrasında ceza alanı yayı dışından Ertuğrul'un kazanıp düzelttiği topa yerden sert şutu yandan auta çıktı.

45' Umut Meraş'ın sol kanattan rakip ceza alanına gönderdiği ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

44'Bursa'da ilk yarının sonuna en az 6 dakikalık uzatma süresi eklendi.

43' Fenerbahçe'nin sol kanatta Mehmet Ekici ile kullandığı köşe vuruşu sonrasında ceza alanı içine gelen ortayı Ertuğrul kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

42' Organize gelişen Fenerbahçe atağında son olarak sağ kanatta topla buluşan Mehmet Ekici'nin ceza alanına gönderdiği ortası isabetli olmadı ve arka direkte Barış, kafa müdahalesi ile topu kalecisine kazandırdı.

42' Fenerbahçe ise geride kalan bölümde %50 ile topa sahip olurken, Bursaspor kalesine gönderilen 3 şuttan 2 kez isabet çıktı.

41' Mücadelenin geride kalan bölümünde Bursaspor, %50 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderilen 3 şuttan 1 kez isabet çıktı.

40' SON ANDA MEHMET! Tunay sağ kanatta rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girdi ve çizgi üzerinden dışarı çıkardığı topa son anda Mehmet Topal ayak koydu ve rakibinin gol vuruşuna izin vermedi.

39' Bursa'da ilk yarının normal süredeki son 5 dakikasına girdik ve Bursaspor'un beraberlik için Fenerbahçe kalesinde pozisyon arayışı var.

38' ERTUĞRUL DIŞARI VURDU! Bursaspor'da duran topu Latovlevici kullandı ve Ertuğrul, altı pas dışında Mehmet Topal'ın önünde tamamladığı topu üstten auta gönderdi.

37' Isla, Latovlevici'ye hava topu sırasında faul yaptı ve Bursaspor, rakip yarı alanın ortası sayılabilecek bir noktadan duran top kullanacak.

37' Her iki oyuncu da tedavileri sonrasında ayağa kalktılar ve maça devam edebilecekler.

35' Mehmet Topal ve Umut Nayir hava topu mücadelesi sonrasında yerde kaldılar ve iki oyuncu da sakatlandı. Oyuncuların tedavilerine başlandı.

34' Fenerbahçe ise geride kalan bölümde %51 ile topa sahip olurken, Bursaspor kalesine gönderilen 3 şuttan 2 kez isabet çıktı.

33' Mücadelenin geride kalan bölümünde Bursaspor, %49 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderilen 2 şuttan 1 kez isabet çıktı.

32' Mücadelenin geride kalan bölümünde Bursaspor, %49 ile topa sahip oldu ve Fenerbahçe kalesine gönderilen 2 şuttan 1 kez isabet çıktı.

32' Bursaspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında yapılan etkisiz şut kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.

31' Sağ kanatta aldığı pas ile çizgiye inen Tunay'ın ceza alanına gönderdiği ortasını altı pas içinde Sadık kafa vuruşu ile kornere çeldi.

30' AZ FARKLA! Fenerbahçe'de frikiği Mehmet Ekici kullandı ve barajın üzerinden gönderdiği şutu Muhammed'in bakışları altında az farkla üstten auta çıktı.

29' Barış Yardımcı, Mehmet Ekici'ye yaptığı taban faulü sonrasında sakatlık yaşadı ve oyuncunun tedavisine başlandı. Fenerbahçe, rakip ceza alanı yayının sağından frikik kullanacak.

29' Maçtaki ilk sarı kart, Mehmet Ekici'ye ceza alanı dışında yaptığı sert faul sonrasında Barış Yardımcı'ya çıktı.

27' Fenerbahçe sağ kanatta kurduğu üçgen ile kısa paslar yaparak ilerledi ancak Badji yatarak müdahalesi ile topu Dirar'dan kazanarak taca gönderdi.

26' Bursaspor adına maçtaki ilk şut Aytaç Kara'dan geldi ancak müsait pozisyonda yakın mesafeli bu şut üstten auta çıktı.

25' AYTAÇ ATAMADI! Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında yerden gönderilen ortayı Aytaç altı pas dışında bomboş pozisyonda tamamladı ancak vuruşu üstten auta çıktı.

24' Bursaspor, kısa paslar ile rakip yarı sahaya yerleşmek ve olgun atak geliştirmek istiyor.

22' Gol sevinci sırasında Martin Skrtel'in kafasına tribünden atılan yabancı madde isabet etti ve oyuncunun tedavisi sonrasında maç yeniden başladı.

21' Skrtel'in yaşadığı sakatlık sonrasında golün santrası henüz yapılmadı...

20' Roberto Soldado, bu sezon takımı ile ligde çıktığı 8. maçında ilk golünü kaydetti.

20' GOL! Sağ kanattan Isla'nın ortasını altı pas içinde Soldado, rakibine rağmen muhteşem bir vuruşla tamamladı ve kaleci Muhammed'in sağından topu ağlara gönderdi.

18' Jailson'un sağ kanattan çizgiye indikten sonra içeri çevirdiği ortasını ceza alanı içinde Ayew önüne alamadı ve araya giren Barış, tehlikeyi uzaklaştıran isim oldu.

17' Barış bu defa sağ  kanattan takımının atağına destek verdi ve içeri çevirdiği ortasını rakibinden önce iyi yükselen Skrtel kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

16' Tunay'ın bu defa sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında içeri gönderdiği ortasını yine Volkan Demirel uzaklaştırdı.

15' Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında çizgiye inen Tunay'ın içeri ortasını Volkan Demirel ayakları ile kornere çeldi.

14' Mücadelenin son iki dakikalık bölümünde iki ekip adına da tempo biraz düştü. Karşılaşma daha çok orta alan mücadelelerine sahne oluyor.

12' Fenerbahçe son dakikalarda özellikle duran toplarla Bursaspor kalesinde baskı kurdu ancak bu duran toplardan sonuç çıkmadı. Maçın en net pozisyonunda Soldado'nun şutu kaleci Muhammed'i geçmiş ancak çizgiden topu Umut Meraş çıkarmıştı.

11' Mehmet Ekici'nin bu defa sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu Sadık ön direkte arkaya aşırttı ancak Ertuğrul arka direkte bu pası kornere çelen isim oldu.

10' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Dirar'ın çizgiye inip içeri çıkardığı yerden ortasını Soldado'dan önce Ertuğrul ön direkteki müdahalesi ile topu kornere çeldi.

9' Aytaç Kara, alnında oluşan kanama sonrasında kenara geldi ve tedavisini yaptırdı. 25 yaşındaki oyuncu maça devam ediyor.

8' Mehmet Ekici'nin yine sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu bu defa ön direkte Umut Nayir kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.

7' Cüneyt Çakır çizgiden çıkan top için VAR hakemlerinden destek aldı ve topun çizgiyi geçmediğini belirterek oyunu kaldığı yerden devam ettiriyor.

7' ÇİZGİDEN ÇIKARDI! Sol kanattan Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe vuruşuna altı pas içinde Soldado şık bir vuruş yaptı ancak çizgi üzerinden bu şut Umut Meraş çıkardı.

6' Soldado sol kanatta kendi topu ile ilerlemek istedi ancak kademeye giren Chedjou oldu ve topu kornere çeldi.

5'Umut Meraş'ın sol kanatta uzun taç atışını Umut Nayir indirdi ancak Fenerbahçe savunması ceza alanı içinden bu pası uzaklaştırmayı başardı.

4' Ayew'in savunma arkasına koşusuna Mehmet Topal uzun pasla cevap vermek istedi ancak bu pasın şiddeti fazla olunca meşin yuvarlak kaleci Muhammed'te kaldı.

3' İki takım da mücadeleye istekli başladı. Bursaspor'un taraftar baskısı ile topa daha fazla sahip olduğunu söyleyebiliriz.

2' Fenerbahçe'de ise Eljif Elmas ve Slimani kart cezalısı. Harun, Erten, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan sakatlıkları, Reyes ve Alper Potuk ise maç kadrosuna dahil edilmemesi nedeniyle bu maçta görev alamayacaklar.

1'Ev sahibi Bursaspor'da Jires Kembo-Ekoko, Jani Atanasov, Onur Atasayar ve Shehu sakatlıkları sebebi ile bugün forma giyemeyecekler. 

Cüneyt Çakır'dan ilk düdük geldi ve karşılaşmaya konuk Fenerbahçe başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İLK 11’LER BELLİ OLDU

BURSASPOR: Muhammed, Umut, Chedjou, Ertuğrul, Barış, Badji, Aytaç, Tunay, Latovlevici, Saivet, Umut Nayir

Teknik Direktör: Samet Aybaba

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Jailson, Topal, Ekici, Dirar, Ayew, Soldado

Teknik Direktör: Ersun Yanal

FENERBAHÇE İLE BURSASPOR 100. KEZ KARŞILAŞIYOR

Yeşil-beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi’ne yükseldiği 1967-1968 sezonundan itibaren karşılaşan Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki rekabette, sarı-lacivertli ekibin galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında geride kalan 99 maçtan 51’ini Fenerbahçe, 14’ünü Bursaspor kazandı, 34 maç berabere sonuçlandı.

Rekabetteki son 3 maçı kazanan Fenerbahçe’nin ligde attığı 153 gole, Bursaspor 78 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

BURSASPOR, FENERBAHÇE KARŞISINDA ZORLANMIYOR

Bursaspor, Fenerbahçe ile son yıllarda yaptığı lig maçlarında galip gelmekte oldukça zorlanıyor.

Yeşil-beyazlılar, sarı-lacivertli rakibiyle yaptığı son 17 maçta sadece bir kez 3 puana ulaşabildi.

Rekabetteki son 17 lig maçından 10’unu Fenerbahçe kazandı, 6’sı berabere bitti, Bursaspor sadece 2016-2017 sezonunda İstanbul’da 1-0’lık sonuçla galip gelebildi.

BURSA’DA OYNANAN MAÇLAR

Fenerbahçe ile Bursaspor, yarınki maçın yapılacağı Bursa’da daha önce 48 kez karşılaştı.

Bursa’daki maçlarda ev sahibi yeşil-beyazlılar 8 kez galip geldi, Fenerbahçe 17 maçta gülen taraf oldu, 23 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe deplasmanda 53 gol atarken kalesinde 37 gol gördü.

Geçen sezon Bursa’da yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

Bu arada, iki ekip arasında 1992-1993 sezonunda Bursa’da oynanması gereken maç, ev sahibi takımın cezası nedeniyle İzmir’de yapılmış ve yeşil-beyazlılar 2-1 galip gelmişti.

BURSASPOR EVİNDE 9 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Bursaspor, Süper Lig’de evinde Fenerbahçe ile yaptığı son 9 maçta galip gelemedi.

Taraftarı önünde Fenerbahçe’yi son kez 2008-2009 sezonunda, 20 Mart 2009 tarihinde 2-1’lik sonuçla mağlup eden yeşil-beyazlılar, daha sonraki 9 randevudan 5’inde berabere kaldı, 4’ünü yitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.