PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2324.040.77%
  • DOLAR32.3480.14%
  • EURO34.960.04%
  • STERLİN40.810.42%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fazladan oy atıldığı iddiasına YSK'dan açıklama!
Fazladan oy atıldığı iddiasına YSK'dan açıklama!

Fazladan oy atıldığı iddiasına YSK'dan açıklama!

MHP lideri Devlet Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Şanlıurfa'da "fazladan oy kullanılıyor" iddiasını değerlendiren MHP lideri, "İçişleri gerekli her türlü tedbiri aldı" dedi. İddialar üzerine bir açıklamada YSK Başkanı Sadi Güven'den geldi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Ankara Anıttepe Ortokulu'nda kullandı.

Bahçeli, oyunu kullandıktan sonra şu açıklamayı yaptı: "Milletimiz açısından önemli bir gündür. Devletimize, milletimize, cumhuriyetimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki huzur ve güven ortamında yeni bir döneme Türkiye girecektir. Bütün siyasi partilere, adaylarına başarılar diliyorum."

"HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI"

Seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edeceğini söyleyen Bahçeli, Şanlıurfa Suruç'ta seçimlerde "fazladan zarf atıldığı" iddiasına ilişkin için sert çıktı.

Bahçeli, "Hiçbir bilgi sahibi değilim ancak sayın İçişleri Bakanı ve diğer yetkili kuruluşların sorumluları gerekli her türlü tedbiri aldı. Hiçbir engelleyici faktör rol oynayamayacaktır, sağlıklı bir seçim ortaya çıkaracaktır" dedi.

YSK'DAN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Sadi Güven, "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi

FAKIBABA'DAN SURUÇ AÇIKLAMASI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Spekülatif olaylar çıkarıyorlar sanki Şanlıurfa'da bir şeyler varmış, Şanlıurfa’da bir şeyler oluyormuş gibi... Değişik düşüncede insanlar var ama kardeşçe hepimiz birbirimizi selamlayıp gidip oylarımızı veriyoruz."

KILIÇDAROĞLU: DOĞU, GÜNEYDOĞU'DAN GELEN ŞİKAYETLER VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara'daki Arjantin İlkokulu'nda kullandı. Kameraların önüne geçip "sandık memurlarına baskı yapılıyor'"iddiasında bulundu.

Oy veren Kemal Kılıçdaroğlu, bazı bölgelerde kamu görevlilerine baskı yapıldığını iddia etti: "Buradan bütün kamu görevlilerine açıkça çağrıda bulunuyorum. Lütfen devlet memuru olduğunuzu unutmayınız. Bir siyasi partinin memuru değilsiniz. Devletin memurusunuz. Devletin bekası için çalışmak zorundasınız. Birilerinin baskısı altında kalmayınız. Bu konuda gelen şikayetler var. Özellikle Doğu, Güneydoğu'dan gelen şikayetler var. O nedenle bütün kamu görevlilerin dikkatini çekmek zorundayım."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.