PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan'dan sürpriz F-35 çıkışı! 'Gelmeye başladı' deyip duyurdu
Erdoğan'dan sürpriz F-35 çıkışı! 'Gelmeye başladı' deyip duyurdu

Erdoğan'dan sürpriz F-35 çıkışı! 'Gelmeye başladı' deyip duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde  gazete, televizyon ve ajansların yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Erdoğan burada gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında F-35 krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Gazetecilere F-35 konusu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''F-35 olayını da çok. Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye başladı. Mesele güçlü olmak.'' ifadelerini kullandı. 

Şu an itibariyle tespit ettiğiniz noktada akıl tutulması yok değil var. Bütün bunlara rağmen sabırla bu süreci götürmek durumundayız. Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Sabırla inşallah zafere.

ABD Başkanı Donald Trump ile bir kaç kez görüşmemiz oldu. Ayın 13'ünde randevulaşmamız oldu.

'SİZ BİZE SİLAHI BEDAVA VERMİYORSUNUZ'

'Ekonomik yaptırım' gibi ifadeler kullanılıyor... Bugün Almanya Şansölyesine de söyledim. NATO'da ortak olduğunuz stratejik ortağınıza yönelik ekonomik yaptırımlarınızı ve silah göndermeyeceğim demenizi bana bir izah edin dedim. Siz bize silahı bedava vermiyorsunuz. Biz bulunduğumuz noktada NATO'yu nasıl koruyacağız. Siz vermezseniz dünyada bu silahları temin edecek yer bitmedi. 

'İHA'YI VE SİHA'YI VERMEDİLER YAPTIK'

İHA'yı vermediler İHA'yı yaptık. SİHA'yı vermediler SİHA'yı yaptık. Şimdi bir kademe daha ilerisini yapıyoruz. Bizim dik durmamız yolumuza bu şekilde devam etmemiz en idealidir. 

'F-35 OLAYINI ÇOK ÖNEMSEMİYORUZ'

Acil durumlarda çok daha farklı versiyonlarımız var. F-35 olayını da çok çok önemsemiyoruz. 1.4 milyon dolar ödeme yaptık. Gövdeye ait parçasını biz Türkiye'de üretiyoruz. Burada yapıldığı halde böyle bir karar alıyorlar.

Öyle veya böyle biz de F-35 in muadili uçak üreten yerler var mı var. Oralardan teklifler gelmeye başladı. Mesele güçlü olmak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.