PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'dan NATO'ya Finlandiya ve İsveç ayarı
Erdoğan'dan NATO'ya Finlandiya ve İsveç ayarı

Erdoğan'dan NATO'ya Finlandiya ve İsveç ayarı

NATO'ya katılma girişiminde bulunan Finlandiya ve İsveç hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlardan 30 terörist istedik vermediler. NATO güvenlik teşkilatıdır. Evet diyemeyiz." dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya katılmak isteyen İsveç ve Finlandiya konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, terör örgütlerine destek veren bu ülkelere kapıları resmen kapattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA KAPILARI KAPATTI

İsveç'ten 30 teröristi istedik, vermeyiz dediler. Siz teröristleri vermeyeceksiniz ama bizden kalkıp NATO'ya girmek isteyeceksiniz. NATO güvenlik teşkilatıdır. Güvenlikten yoksun hale getirmeyi biz evet diyemeyiz.

PKK ve DEAŞ'ın sınırlarımıza dayandığı dönemde ülkemizdeki hava savunma sistemlerinin sökülüp götürüldüğü günleri unutmadık.

KISASA KISAS!

NATO müttefiklerimizin bize karşı sergiledikleri tavırlara rağmen, biz sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdürdük.

Kimsenin toprağında, egemenliğinde, canında gözümüz yok. Tek gayemiz, ülkemizi istikrarsız hale getirmeye, insanımızın güvenliğini tehlikeye atma girişimlerini kaynağında kurutmaktır. Bu gücü ve iradeyi ilgili muhataplarımız göstermiş olsaydı asla böyle bir şeye ihtiyaç duymayacak, böyle bir hareket tarzına girmeyecektik. Şartlar bizi buna mecbur bırakmıştır.

"KUSURA BAKMAYIN!"

Defalarca oynanmış bu oyunları tekrar üzerimizde denemeye çalışanların uğraşları da beyhudedir. Şu anda bu ülkelere verilen paralar ortada. 10 milyonlarca avroyu bunlara veriyorlar, terör örgütü daha çok palazlansın diye. Binlerce TIR araç, gereç, mühimmat ve silah Türkiye'deki terör örgütlerine gönderilmedi mi? Bunlar bizim NATO'dan ortağımız değil miydi? Kusura bakmayın. Artık bu delikten bir daha sokulmayacağız.

"AYAĞIMIZA ÇELME TAKMAYA ÇALIŞMAYIN"

Sınırlarımız boyunca oluşturmaya çalıştığımız güvenli bölgelerin önemli kısmını tamamladık. Kalan kısımları da en kısa sürede hayata geçirmeye kararlıyız. Bölgedeki muhataplarımızla gereken mutabakatı tamamlayıp en kısa sürede arada kalan bölgeleri güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Buradan NATO'daki müttefiklerimize sesleniyorum: Gelin, Türkiye'nin bu meşru, haklı, insani harekatlarına destek verin, en azından ayağımıza çelme takmaya çalışmayın. Demokrasi, güvenlik, refah sizin olduğu kadar bizim milletimizin, bize sığınan mazlumların ve güvenli hale getirdiğimiz mağdurların da hakkıdır. Üstelik biz müttefiklerimizden farklı olarak demokrasi ve güvenlik operasyonlarımızı hiçbir masumun saçının teline zarar vermeden, hiçbir sivilin onuruna halel getirmeden yürütüyoruz.

KAYNAK: HABER7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.