PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2310.5061.52%
  • DOLAR32.3360.26%
  • EURO35.093-0.01%
  • STERLİN40.842-0.01%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'dan Meral Akşener'e sert tepki: O 6'lı masadaki 3 isimden neden ses çıkmıyor?
Erdoğan'dan Meral Akşener'e sert tepki: O 6'lı masadaki 3 isimden neden ses çıkmıyor?

Erdoğan'dan Meral Akşener'e sert tepki: O 6'lı masadaki 3 isimden neden ses çıkmıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen "Gençlik Şöleni" öncesi stadın önünde toplanan halka seslendi. "Buraya, siyaset simsarlarına mesaj vermeye geldik" diyen Erdoğan, "Küresel güçlere peşkeş çekilecek evladımız yok" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Gençlik Şöleni" etkinliğine katılmak üzere geldiği Adana'da, havalimanında vatandaşlarca coşkuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nca Yeni Adana Stadı'nda düzenlenen etkinlik için Adana Havalimanı'na geldi.

Havalimanı çıkışında ellerinde Türk bayrakları, AK Parti flamaları ve güllerle bekleyen vatandaşlar, sevgi gösterisinde bulundukları Erdoğan'ın fotoğraflarını çekti.

Stadın dışında kurulan alanda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada kısa bir konuşma yaptı.

ERDOĞAN, BÜYÜK KONUŞMA ÖNCESİ DIŞARIDA TOPLANAN HALKA SESLENDİ

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- 81 vilayetin tamamındaki gençleri gönülden selamlıyorum. Bugün Adana bir başka çoşkulu. Sizler, bugün görüyorum ki kabınıza sığmıyorsunuz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tarımın, bereketin şehri Adana'yı biz bir başka seviyoruz. Hep en ön safta olan vatansever vatandaşlarını seviyoruz. Rabbim stadyumlara sığmayan muhabbetimizi daim eylesin. Son 20 yılda aramıza kimsenin girmesine izin vermedik.

"BİZ BU MİLLETE AŞIĞIZ"

- Başbakanlığımızdan itibaren sadece sıkıntıları değil mutluluğunu da paylaştık. Hasret giderdik, ahdimizi yeniledik. Sandıktan çıkan netice ne olursa olsun, ayrım yapmadan şehirlerimize hizmet götürdük. Biz bu millete aşığız. Ve aşık olduğumuz için dağları delerek bu yolda devam ediyoruz. Birileri gençlerimizi kısır kavgalarına dahil etmek isterken, biz buradan kardeşlik mesajları veriyoruz.

"BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZDA KUTUPLAŞTIRMA YOKTUR"

- Birileri nefret diliyle konuşurken, biz sevgi diliyle konuşuyoruz. Sırtını emperyalistlerine dayayanların gençleri bozuk para gibi harcamasına izin vermeyeceğiz. Sevgili gençler, bizim siyasetimizde kışkırtma yoktur. Bizim siyaset anlayışımızda milleti kutuplaştırmak yoktur. Biz öfkeyi körükleyen değil sevgiyi kardeşliği öne çıkaran bir siyasi geleneğin mensuplarıyız.

"BURAYA MESAJ VERMEYE GELDİK"

- Bugün buraya sadece kucaklaşmaya gelmedik. Bayat senaryolarla ülkemizi bölmeye çalışanlara, siyaset simsarlarına net mesaj vermeye geldik. Türkiye'nin geleceğine kimsenin ipotek koyamayacağını aktarmaya geldik. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. emperyalistlere taşeronluk yapanların kirli ellerine bırakmayacağız.

- Buraya, siyaset simsarlarına mesaj vermeye geldik. Her karış toprağında bir şehidin yattığı bu mübarek vatanı kavgadan, kaostan medet uman kan tüccarlarının insafına bırakmayacağız. Kimse Türkiye'nin geleceğine hipotek koyamayacak.

"BİZİM PEŞKEŞ ÇEKİLECEK EVLADIMIZ YOKTUR"

- İstiklal ve istikbalimize leke sürdürmeyeceğiz. Son 20 yılda olduğu gibi 2023'e giden süreçte de 85 milyonun tamamını kardeşimiz bilecek, omuz omuza yürüyeceğiz. Bizim milletimizden başka pusulamız yoktur. Bizim küresel güçlerin hesaplarına peşkeş çekilecek evladımız yoktur. Kökeni, meşrebi, mezhebi, siyasi tercihi ne olursa olsun bu ülkenin gençlerinin tamamı bizim evladımızdır.

ERDOĞAN'DAN TARİHİ GENÇLİK KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stat dışında toplanan halka yaptığı kısa konuşmanın ardından, stadyum içinde hazırlanan büyük platforma gelerek, statta toplanan on binlere seslendi.

Erdoğan, Adana'da AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Şöleni'nde sahneye, Duman grubunun "Senden Daha Güzel" şarkısı ile geldi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Ülkemizin dört bir yanından gelip Adana'da tek yürek haline gelen sevgili gençler. Tüm Türkiye'ye tüm dünyaya yürekleri titreten sevgili gençler. Kökü ezelde bir büyük davanın idrakinde sevgili gençler. Gözümüzün nuru geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada bizlerle olan 28 farklı bölgeden siyasi parti gençlik teşkilatı temsilcilerine teşekkür ediyorum.

- Bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için Rabbim'e milyonlarca kez hamd ediyorum. Siz Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak gençliksiniz. Siz propaganda edileni, dayatılanı değil kendi kültür hazinesindeki hakikatleri bulacak gençliksiniz. Siz dağılmışları toplayacak, gizlenmişleri açacak, karanlıkları güneşle aydınlatacak gençliksiniz. Çürümüşlüğün kirli mecraların içinden sıyrılıp erdemli yolları açacak gençliksiniz. Sizlere inanıyorum.

- Siz esir kalmış kardeşlerinin muştu bekleyen dostlarının, yardım eli uman mazlumların sevinci olacak gençliksiniz. Mankurtların karşısında milletin mayasını muhafaza edecek, hedef bekleyen akranlarının karşısında kızılelmanın istikametini gösterecek gençliksiniz. Siz Medine'nin, Mekke'nin, Küdüs'ün, Diyarbakır'ın, İstanbul'un, Bosna'nın semalarında ezan sesleri yankılanan tüm diyarların beklediği gençliksiniz.

MERAL AKŞENER'E "SULTAN ABDÜLHAMİD" TEPKİSİ

- Abdülhamid Han, hayatı boyunca devrinin emperyalistleriyle mücadele etmiş bir millet sevdalısıdır. Varsın birileri Gezi olaylarını devrilişine benzeterek dursun, biz ecdadın izinden yürüyeceğiz. Gençlerimiz kimin, kim olduğunu bilmeye hakkı var. Siz emperyalist ağızlılara hak eden cevabı verecek gençliksiniz. Sultan Abdülhamid'e dil uzatan hanımefendiye sormak lazım, 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlıyı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid'e dil uzatana, 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral Hanım, sen kim Sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim. O, 6'lı masada olanlardan 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid'e laf söyletmemişlerdi. Şimdi ne oldu da sus pus oldular. Aynı masada oturdukları halde laf atanlara haddini bildiremediler. Bu millet ecdadına hakaret edenlere haddini bildirecektir.

"2023'ÜN NETİCESİNİ BEN SİZİN GÖZLERİNİZDE OKUYORUM"

- Bu akşam buradan ilk sinyali veriyorum. Siz bizim 40 yıllık siyasi mücadelemiz ve 20 yıllık iktidarımızda temellerini attığımız büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını 2053 vizyonuyla taçlandıracak gençliksiniz. Her birinizin kalbimizde, zihnimizde ayrı, özel, eşsiz bir yeri var. Bu bakımdan karşımdaki gençliği Allah için seviyorum. Sizin gibi bir gençliğe sahip olduğumuz için de Allah'a hamd ediyorum. 2023'e hazır mıyız? Tüm arkadaşlarınıza bu akşamın coşkusunu iletmeye hazır mıyız? 2023'ün neticesini ben sizin gözlerinizde okuyorum. Bu kararlılığınız, devamlılığınız inşallah 2023'le birlikte yeni bir dönemi başlatacak ve sizlerle birlikte aldığımız emaneti doruğuna yerleştireceğiz. Şimdi sizlerle stadyumun burasında az önce stadyumun dışında yine on binlere hitap ettim. Gençlikte durmak gerilemektir, gerilemek yıkılmaktır, yıkılmak ölmekten beterdir. Sürekli ileriye, daha ileriye, hep ileriye doğru gitmek, hep yukarıya doğru tırmanmak, zirveden gözünü ayırmamaktır.

"BAY KEMAL TANKLARIN ARASINDA GEÇİP BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NE SIĞINDI"

Bugün İsveç Başbakanı, Finlandiya Cumhurbaşkanı, ardından NATO Genel Sekreteri'yle görüştüm. Dün İngiltere Başbakanı ile görüştüm. Rusya-Ukrayna savaşı ve ikili ilişkilerimizi konuştuk. Bugün dünyada dijital mecralara hapsedilmiş, kariyer arayışında bir gençlik profili öne çıkmaktadır. Biz her fırsatta imandır ol cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Biz bugerçeği Kasımpaşa'dan çıkıp, Cumhurbaşkanlığına uzanan safhada gördük. Bay Kemal tankların arasından gelip, geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınmıştı. Hatırlayın onları, çünkü o günden bugüne 7 yıl geçti. Çağrıyı yaptık 'meydanlara' dedik ve gençlik meydanlara yürüdü. Türkiye'nin genelinde elde ettiği her kazanım gençlerimizin ortaya koyduğu onurlu duruşları, elde ettikleri başarıları sayesindedir. Şimdi karşımda Teknofest gençliğini görüyorum. İnşallah Teknofest gençliğiyle 2023 seçimlerine yürüyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.