PİYASALAR

  • BIST 1009092.90.14%
  • ALTIN2325.3240.8%
  • DOLAR32.380.16%
  • EURO35.025-0.04%
  • STERLİN40.982-0.09%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun SADAT açıklamasına tepki: Terbiyesizleşiyor
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun SADAT açıklamasına tepki: Terbiyesizleşiyor

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun SADAT açıklamasına tepki: Terbiyesizleşiyor

Kılıçdaroğlu'nun SADAT açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SADAT'ın yöneticileriyle yakından uzaktan alakam olmadığı halde, bunun adeta darbeci kuruluş olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT açıklamalarına değindi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

KAFTANCIOĞLU KARARI

CHP ve şurekası sürekli öyle konularla, öyle zırva iddialarla karşımıza çıkıyorlar ki muhatap alıp cevap vermeyi zul addediyoruz. CHP İstanbul İl Başkanı'nın mahkumiyet kararlarının bazılarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından bize yönelik saldırı, hakaret dalgası başlattılar. Yargı kararları eleştirilebilir. Ama bu eleştirilerin yargı mensupları ve ülkeyi yönetenlerin kişilik haklarına varması hukukun konusudur.

SADAT TARTIŞMASI

Ardından hakikatle, akılla, mantıkla ilgisi olmayan bir SADAT tantanası çıkardılar. SADAT, TSK'dan emekli bir grup subayın savunma alanında danışmanlık hizmeti vermek için kurdukları şirkettir. Bu şirket sömürge altında kalmış İslam ülkelerine yönelik çalışmalar yapıyor.

2018 yılında bir partinin genel başkanı hanımefendi çeşitli yerlerde silahlı kamplar kurulduğu iddiasını dile getirmişti. Cumhuriyet Başsavcılığı bunun yalan olduğunu ortaya koymuştu. CHP'nin başındaki zat, SADAT'ın önüne gidip benzer zırvaları ifade etmiştir. Biz bunu, Türkiye'nin bölgesindeki çatışmalarda üstlendiği arabulucu rolüne ve kapsamlı operasyonlarına bir cevap olduğunu iyi biliyoruz. Bunun suflesinin nereden geldiğini, niçin şimdi yapıldığını iyi biliyoruz. Başaramayacaksınız.

SADAT'ın yöneticileriyle yakından uzaktan alakam olmadığı halde, bunun adeta darbeci kuruluş olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor.

KAYNAK: HABER7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.