PİYASALAR

  • BIST 1008996.352.15%
  • ALTIN2281.4030.24%
  • DOLAR32.3250.24%
  • EURO35.037-0.19%
  • STERLİN40.9190.23%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi...

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun KHK açıklamasına tepki göstererek, "Böyle bir yetkin olmadığına göre bu milleti, kusura bakmayın tamamen ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK açıklaması) Her şeyden önce bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok. Herhangi bir şu anda kazanılmış, elde edilmiş kendisine milletin verdiği bir yetki, hak yok. Ama o durmadan yalan üstüne yalanlarına devam ediyor. Bir defa Türkiye bir hukuk devleti bu hukuk devleti içerisinde siz ne zamandan beri yargı oldunuz da yargının yetkilerini haklarını kendinde kullanıyorsun. Bu ifadeler neyi getirir? Yani ben şu anda yargıyım, hem hakimim, hem savcıyım gelince bunların hepsini serbest bırakacağım bun anlama gelmiyor mu? Bunlara yetkisi var mı? Yok, böyle bir yetkin olmadığına göre bu milleti kusura bakmayın tamamen ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değildir ve şu anda KHK ile ilgili olarak bir şeyler bekleyen vatandaşı aldatmak, kandırmak ve işte bak ben bunu yaparım.

"Siyasi bu yetkiyi kullanma hakkına sahip değildir"

Sen önce elindeki büyükşehir belediyelerinde vatandaşa verdiğin sözleri yerine getir. Su paralarının nasıl söz verilmişti, şimdi su paraları nerelere indirildi öyle mi yoksa çıkarıldı mı? Şu anda vatandaş ciddi sıkıntılar içerisinde mi, içerisinde. Otobüs ücretlerinde vesaire sıkıntı içinde mi, içinde. Bunların sözünü nasıl vermişlerdi seçim meydanlarında? Farklı vermişlerdi. Ama şimdi geldikleri yer neresi, ortada. Bunların hepsi maalesef 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan başka bir şey değil. Hepsi yalan. Türkiye bir hukuk devletidir ve bu hukuk devletinin içerisinde de KHK'nın vermesi gereken kararları herhalde siyasiler olarak biz böyle bir yetkiyi kullanamayız. Hukuk devletinin içerisinde hakimlerin, savcıların yetkisi onlara aittir. Dolayısıyla siyasi bu yetkiyi kullanma hakkına sahip değildir. Benim milletim de bu kadar enayi değildir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.