PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.0680.75%
  • DOLAR32.3620.09%
  • EURO34.91-0.49%
  • STERLİN40.89-0.48%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması
Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, " 24 Haziran sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacak." dedi. Kadın Kolları'na seslenen Erdoğan, "Kanal İstanbul için benim çılgın projem diyorum. Kanal İstanbul ile dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde inşasına başlayacağız." diye konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Önümüzde yeni bir dönem var 24 Haziran. Bu seçimler Türkiye'nin kırılma noktasıdır. Bu sistemle ilgili tüm altyapımız hazır. Biz hazırız, ama muhalefet adayını hala belirleyemedi, birbirlerine girdiler. Öyle de olsa, böyle de olsa seçim takvimini ortaya koyduk. Manifestomuz hazır, inşallah İstanbul İl Kongremizde açıklayacağız. Sonra seçim beyannamemizi açıklayacağız. Kadın kollarımız çalmadık kapı bırakmayacak. AK kadınlar her evin kapısını çalar, oraya broşürünü bırakır. Belki de bir kahve bırakır. Bu ülkede 81 milyon bizim kardeşimizdir. Şu parti Kürtlerin partisi falan yok. Herkesin temsilcisi bu ülkede AK Parti'dir evelallah." dedi.

"Çok bölmeye çalıştılar" diyen Erdoğan, "Çukurlar, hendekler açtılar. Onlarla kol kola gezenler oldu. Adalet yürüyüşü dedikleri yürüyüşte onlarla kol kola oldular. 24 Haziran sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacak." diye konuştu.

"SADECE CUMHURBAŞKANLIĞINI DEĞİL, PARLAMENTOYU DA ALMAMIZ LAZIM"

Erdoğan, "Yeni sistemde 600'e çıkan vekillerimizin 98 tanesini tek başına İstanbul seçiyor. İstanbul'da iddia ve güç sahibi değilseniz, Türkiye'de güç sahibi olmanı neredeyse imkansız hale geliyor. İstanbul yaklaşık 9.5 milyonluk seçmeni ile 24 Haziran'ın belirleyicisi olacak. İstanbul neder ise, Türkiye onu der. Şimdi yeni bir yoldayız. Yüzde 48,6 önemli bir başarı ancak AK Parti için hedef daha yüksektir. Ben bu oyların üzerine 1 - 1.5 milyon koyabileceğimize inanıyorum. Sizlerin çabası İstanbul ve Türkiye'nin kazanılmasında hayati öneme sahiptir. Sadece Cumhurbaşkanlığını değil, parlamentoyu da bizim almamız lazım. Cumhur İttifakı olarak parlamentoyu almamız lazım. Özellikle ana muhalefet partisi ve terör destekli partiye gereken dersi verelim." dedi.

"BAY KEMAL, DİKİLİ AĞACIN VAR MI?"

Muhalefeti eleştiren Erdoğan,"Biz ağaç dikiyoruz, adam kalkıyor yürüyüş yapıyor. Nerede, Gezi'de. Bunlar ağaç söktü diyor, biz ağaç söker miyiz ya? Ey Bay Kemal, senin bu ülkede dikili ağacın var mı ya? Belediyelerin de dahil kaç ağacın var söyle. Çanakkale'deki kopukluğu da giderip, Asya ile Avrupa'yı birleştireceğiz. Bunu kim anlatacak, siz anlatacaksınız." ifadelerini kullandı.

"YENİ DÖNEMDE KANAL İSTANBUL'UN İNŞASINA BAŞLAYACAĞIZ"

Benim çılgın projem dediğim Kanal İstanbul sırada diyen Erdoğan, "Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak. Bu bir dünya projesi. Bir Süveyş, Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul olacak. Bu projeyle dünyaya mesajımızı vereceğiz. İnşallah yeni dönemde inşasına başlayacağız" dedi.

"AK Parti'yi bitirmek için çalışıyorlar" diyen Erdoğan, "İçerideki soroslar, dışarıdaki soroslar birleşmiş AK Parti'yi nasıl bitiririz diyorlar. Bitiremeyeceksiniz. AK Parti'yi bölemeyeceksiniz. Unutmayın kale içeriden fetholur. Kadınların isteyip de yapamadığı bir şey var mı, ben bilmiyorum. Güçlü kadınlarla, güçlü yarınlara. Bugün burada sizin gözünüz ve gönlünüzde 24 Haziran kararlılığını görüyorum. zaferi o gece de birlikte kutlayacağız. Geçtiğimiz 10 yılda yaşanan her hadise atılan her adım bize sistem değişikliğinin doğru olduğunu göstermiştir. Burada bir şeyi özellikle vurgulamak isterim, 16 Nisan ile hukuki temeli atılan sistemi, 24 Haziran'da tamamlayacağız. Yaşadığımız dönemin önemini ve kıymetini sonra anlayabiliriz. 2007'deki Anayasa değişikliğini ülkemizi bugünlere getireceğini çoğu kişi görememişti. Bazılarınn 24 Haziran'ın önemini anlayamadığını görüyorum. Yoksa 18 Nisan'dan bu yana geçen zamanı 15 vekil transeferi ile heba etmezlerdi. Bu bir kere 15 vekile saygısızlıktır, onlara oy verenlere de saygısızlıktır. Bu diktatör var ya, ikide bir bana diktatör diyor. Diktatörün ta kendisi sensin. Gözleri yaşlı vekiller var, üzüldüm. Ne yapsın garibim ya, Genel Başkanları emretti. Sözde partinin Meclis'teki sıralarına gidip oturmadılar. Kendi sıralarında oturdular. Böyle siyaset olur mu? Böyle demokrasi olur mu? Bu ana muhalefet bu ülkeye bunu da kazandırdı.  Buradan diyorum ki, asıl belirleyici sen değilsin, milletimdir. 24 Haziran'da bunu sana göstereceğiz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.