PİYASALAR

  • BIST 1009149.890.77%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak
Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak

NATO'nun 29 lideri, 3-4 Aralık'ta önemli kararlar almak için zirvede bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere, Almanya ve Fransa liderleri ile 4'lü toplantıda bir araya gelecek.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Aralık'ta Londra'da NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan, İngiltere, Almanya ve Fransa liderleri ile 4'lü toplantıda bir araya gelecek.

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında gerçekleşecek zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Stoltenberg, görev süresi kapsamında dördüncü kez NATO Zirvesi'ne başkanlık yapacak.

Terör örgütlerine verilen desteğin kesilmesi istenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede Suriyelilerin geri dönüşü için hazırlanan planı gündeme getirecek. Barış Pınarı Harekatı'nın amacını anlatacak. Suriye krizine çözüm içi terör örgütlerine verilen desteğin kesilmesini isteyecek.

Erdoğan, PKK/YPG'yi tehdit olarak gören savunma planının, Ankara'daki NATO Konseyi Toplantısı'nda onaylandığını hatırlatacak. Bu plan üzerindeki rezervler kaldırılmadan, Ankara'nın başka bölgelere ilişkin planlara onay vermeyeceğini vurgulayacak.

Erdoğan 4'lü toplantıya katılacak

Yapılacak zirve kapsamında bir diğer önemli görüşme de 4'lü toplantı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa, Almanya ve İngiltere liderleri ile bir araya gelecek.

Erdoğan, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için hazırlanan Güvenli Bölge İmar Planı'na destek isteyecek. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.