PİYASALAR

  • BIST 1009061.942.9%
  • ALTIN2298.8791.01%
  • DOLAR32.3130.2%
  • EURO35.076-0.08%
  • STERLİN40.9770.35%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Erdoğan, enflasyonda iyileşme için tarih verdi
Erdoğan, enflasyonda iyileşme için tarih verdi

Erdoğan, enflasyonda iyileşme için tarih verdi

TİSK 28. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, enflasyon için yılbaşı vurgusu yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının başında, "Türkiye İşverenler Sendikamız TİSK'in 28. genel kurulunun ülkemiz, çalışma hayatımız ve işverenlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında enflasyona ilişkin net mesajlar verdi.

"Şubat ayından itibaren enflasyon kontrolü kolay bir yere gelecek"

"Dün açıklanan kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin belirtilerini gösteriyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşı ile birlikte bu iyileşme hızlanacak önümüzdeki şubat ayından itibaren enflasyon kontrolü kolay bir yere gelecek." dedi.

"Ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına çıkartacağız"

Büyük bedeller ödenerek bu noktalara gelindiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet tarihi boyunca defalarca tecrübe ettiğimiz bu senaryo milletimizle birlikte verdiğimiz kararlı mücadele sayesinde ilk defa işe yaramamış, çeyrek asır geriye gidişimizle sonuçlanmamıştır. Dünya milli gelir sıralamasında bugün bulunduğumuz yerin 2 kat üzerinde bir yere ulaşabilecekken biraz daha sabretmek mecburiyetinde kaldık. Gerçi milli gelirin satın alma paritesine göre hesabında 11. sıraya yükseldik. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. İnşallah uyguladığımız ekonomi programını başarıya ulaştırarak küresel krizleri fırsata dönüştürerek ve hep birlikte daha çok çalışarak ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına da çıkartacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

"20 yılda asırlara bedel atılımlar yaptık"

"Geçtiğimiz 20 yılda gerçekleştirdiğimiz asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımları hayatın her alanı gibi ekonomide de tarihi dönüşümlere yol açmıştır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin ekonominin tüm alanlarındaki ölçeği küresel rekabet gücünün bir ifadesi olarak fevkalade yükselmiş, büyümüştür. Makroekonomik göstergeleri, ülkemizin hangi alanlarda üç kat, beş kat, on kat büyüdüğünü sizler zaten yakından takip ediyorsunuz. Burada dikkat çekmek istediğim husus Türkiye'nin bilhassa son 10 yılda maruz kaldığı siyasi ve ekonomik engellemelere, tuzaklara, saldırılara rağmen bölgesel ve küresel liderlik seviyesine ulaşmasıdır. Asıl hedeflerimize yönelmek için daha büyük atılımlar yapmaya hazırlandığımız bir dönemde ardı ardına yaşadığımız hadiselerin hepsinin de gerisinde ülkemizi belirli bir çizginin altında tutma niyeti vardır." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.