PİYASALAR

  • BIST 1009057.892.85%
  • ALTIN2292.1380.71%
  • DOLAR32.3130.19%
  • EURO35.098-0.05%
  • STERLİN41.0670.57%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan: Daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz
Erdoğan: Daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz

Erdoğan: Daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Tütün İskelesi'nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'nde konuştu.

A+A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla Samsun'daki Tütün İskelesi'nde törenler başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katılıyor...

Son dakika: 19 Mayıs'ın 100. yılı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Milli Mücadele'nin 100'ncü yılı nedeniyle yapılan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, değerli Samsunlular, sevgili gençler, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Cumhuriyetimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tazimle yaad ediyorum. Anadolu'ya ayak bastığımız günden bu güne kadar ülkemiz ve milletimizin bekası için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimize kahramanlarımıza Allah'dan rahmet diliyorum. Bir asırdır ülkemizin kalkınması milletimizin güçlenmesi için emek veren çalışan üreten herkesi şükranla anıyorum.

Biz, kökü tarihin binlerce yıllık derinliklerine uzanan bir millet ve devletiz. Sadece Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 devletimizin 2 bin 200 yılı aşkın bir geçmişi vardır. Bugünkü isimleriyle ifade edecek olursak Avrupa'dan Rusya'ya ve Orta Asya'ya oradan Moğolistan'a, Çin'e, Hindistan'a, Pakistan'a, Afganistan'a, İran'a Ortadoğu'ya, Kuzey Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada ecdadınız devlet kurmuş hüküm sürmüştür. Bu süreç içerisinde elbette pek çok dönüm noktası vardır. Her dönüm noktasının önümüzde açtığı yollarda farklıdır. Mesela yaklaşık bin yıl önce Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te kazandığı zafer sadece iki ordunun çarpışmasının sonucundan ibaret değildir. Bu zafer aynı zamanda milletimiz için geleceğini kuracağı yeni bir coğrafyanın kapılarının açılışının müjdecisidir. Coğrafyamızdaki ilk devletimiz Anadolu Selçuklu'nun İznik'ten Konya'ya uzanan ve asırlar boyu süren serencamı çok daha büyük bir doğumla neticelenmiştir. Söğüt'te toprağa dikilen Osmanlı çınarı 600 yılı aşkın süre boyunca 3 kıta 7 iklimde şanla şerefle gururla bayrağımızı dalgalandırmıştır.

Osmanlı'nın takati kesildiğinde de yerini taze bir nefes olarak Cumhuriyetimiz almıştır. Gazi Mustafa Kemal bir asır önce bugün Samsun'a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı'nın en parlak en gelecek vaad eden subaylarından biri olarak ayak basmıştır. Beraberindeki arkadaşlarının da her biri aynı payeyi taşıyordu. Ankara'ya kadar süren uzun yolculuğu boyunca kendisi ile birlikte hareket eden her komutanın her kamu görevlisinin de sıfatı aynıydı.

İsmi bayrağı, coğrafyası değişmiş olsada bizim devletimiz hep tekdir. Cumhurbaşkanlığı forsu işte bu kadim tek devlet anlayışının remzidir.

Onca derin acıya rağmen milletimiz hiçbir zaman düşmanına benzemek gibi bir yanlışın içine düşmemiştir. İhanetlerin en büyüğüne verdiğimiz cevap sadece tehcirden ibarettir. Tarihin ve arşivlerin ortaya koyduğu gerçeklere rağmen bir asırdan fazladır bizi suçlayanlar, insanımızın yaşadığı zulümleri ısrarla görmezden geliyorlar.

"Daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz"

Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz.

2023 hedeflerimize bağlıyız ve takibini her alanda sıkı şekilde yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde özel bir ekip kurduk.

 

Birileri hala döviz kurunu, faizi, enflasyonu, uluslararası piyasalarda aleyhimizde oluşturulan havayı, gizli açık ambargoları, yaptırım tehditlerini, hukuksuz nice işlemleri kendi mecrasında yürüyen işler gibi görüyor olabilir. Ama biz arkasındaki tezgahı çok iyi biliyoruz.

Son dakika: 19 Mayısın 100. yılı Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

 

 

Son dakika: 19 Mayısın 100. yılı Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

 

 

Son dakika: 19 Mayısın 100. yılı Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

 

 

Son dakika: 19 Mayısın 100. yılı Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

 

Son dakika: 19 Mayıs'ın 100. yılı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.