PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2488.1610.17%
  • DOLAR32.5330%
  • EURO34.6450%
  • STERLİN40.5170.04%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdogan, "Cumhurbaşkanlığı tecrübe ister"
Erdogan, "Cumhurbaşkanlığı tecrübe ister"

Erdogan, "Cumhurbaşkanlığı tecrübe ister"

Cumhurbaşkanlığı "uluslararası camiada bir tanınmışlık ister. Güçlü lider olmak öyle rastgele bir iş değil. (Muhharem İnce) Sen zaten bir dershane işletemedin, öğretmenlerin SSK primini ödemedin, böyle birisin" dedi.

A+A-

"Korkaklar zafer anıtı dikemez"
Daha önce doğuda, güneydoğuda muhtarların tehdit edildiğini, "Bu köyden HDP'nin dışında bir yere oy çıkarsa yakarız, yıkarız." dediklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:
"Şimdi yine başladılar. Şimdi telefonla bizim partili ilçe başkanlarımızı arıyorlar ve onları tehdit ediyorlar, 'Kaybolacaksınız.' diyorlar. Suruç'ta, öldürülen İbrahim Yıldız kardeşimizin ağabeyi sebebiyle aileyi tehdit ediyorlar. Tehdit eden kim? Kandil'deki o Karayılan mıdır ne yılansa o tehdit ediyor. Senin yüreğin varsa şehre gel. Dağın tepesinde ne işin var, gel şehre, in, niye inmiyorsun? Çünkü bunlar korkak korkak... Korkaklar zafer anıtı dikemez. Eğer parlamento diyorsan, sen de gel parlamentoya. Ama nasıl gelsin? Selo neyse, onlar da o. Çıkmış meydanda olanlar ne diyor? 'Erdoğan Selo'ya terörist.' diyor? Benim 7 Haziran'da 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan bu değil mi? Kürt kardeşlerimiz meydanlara döken bu değil mi? Meydanlara döktü, 53 Kürt kardeşimi Diyarbakır'da bunlar öldürdü. 15-16 yaşındaki Yasin Börü'yü et dağıtırken bunlar öldürdü. Kürt değil miydi onlar da Kürt'tü. Niye öldürdüler? Çünkü onlar inanmıyor, onlar gibi yaşamıyorlardı, ideolojileri uymuyordu. Biz, Türk, Kürk, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, Arnavut, böyle bir ayrım yaptık mı? Yapamayız. Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik."

Erdoğan, vatandaşlara, "HDP üzerinde kardeşlerimin hassasiyetini bekliyorum. Bunlara oy verme noktasında olan kardeşlerime lütfen uyarınızı tatlı dille yapın. Böyle bir yanlışa girmesinler. Bunlar bu parlamentoyu karıştırdılar, bu parlamentoyu böldüler. Bunlar Kürtçülük yaparak böldüler. Biz ne Türkçülük yaparız ne Kürtçülük yaparız ne Lazcılık ne Arnavutçuluk ne Boşnakçılık ne şu, ne bu... 81 milyon biz kardeşiz. Bizim buna ihtiyacımız var." şeklinde seslendi.

"Yarın akşam çıkacak sonuç, Mart 2019'un işaret fişeğidir"
Yola çıkarken "eğitim", "sağlık", "adalet" ve "emniyet" sütunları olduğunu ve bunlar üzerine ulaşım, enerji, kültür, turizm, dış politika, tarımı eklediklerini anlatan Erdoğan, "Şimdi sıraların üzerinde kitaplarımız var, para alınmıyor. Bunları biz getirmedik mi? Çıkıyor Bay Muharrem 'Ben fizik öğretmeniyim.' diyor. E ne olacak? Fizik öğretmeni olman yavrularıma bu kitapları kazandırmanı sağlamıyor ki. Sen bir defa dershane işlettin 10 tane öğretmenin SSK primini bile ödemedin. Fizik öğretmeni olmak başka bir şey, ülke yönetmek başka bir şey. Ülke yönetmek güçlü lider olmayı gerektirir. Bir dükkanınız olsa bunu bir çırağa teslim eder misiniz? Bunlar çırak bile değil." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanlığı yaptığını, hava kirliliğini, susuzluğu giderdiğini anlattı.

"Mart 2019'da belediyeyi almaya hazır mısınız?" diye soran Erdoğan, "Yarın akşam çıkacak sonuç, Mart 2019'un işaret fişeğidir." dedi.

Batı Trakya
Batı Trakya'da yaşanan sorunlara da değinen Erdoğan, "Batı Trakya'da bakıyorsunuz Yunanistan yönetimi rahatsız. Niye rahatsız? Türkiye'nin kalkınmasından rahatsız. Biz oradaki vatandaşlarımızın hukukundan da sorumluyuz. Onun üzerinde de duruyorum. Gittim, ziyaretimi yaptım. Oradaki kardeşlerime gittim. Onları gezdim, onlarla bir arada oldum. Niye? Onların da derdi bizim derdimiz. İnşallah daha iyi olacak." dedi.

"Bugün birlik günü, beraberlik günü" ifadelerini kullanan Erdoğan, iki ilçede daha miting yapacağını hatırlattı. TRT ve A Haber'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ne ilişkin programlarda hemen her şeyi anlattıklarını ifade etti.

"Nasıl buldunuz?" diye soran Erdoğan, "Özgürlükler bizimiz sorunumuz, demokrasi bizim sorunumuz. Kardeşlerim, demokrasi namusumuzdur, sandık namusumuzdur. Buradan taviz yok. San görevlisi kardeşlerim sandıklarına sahip çıksın." şeklinde konuştu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.