PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2308.6111.43%
  • DOLAR32.3170.29%
  • EURO35.045-0.01%
  • STERLİN40.794-0.04%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan: Camilerimiz sürekli açık kalmalı
Erdoğan: Camilerimiz sürekli açık kalmalı

Erdoğan: Camilerimiz sürekli açık kalmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle gerçekleştirilen etkinlikte din görevlilerine seslendi. Erdoğan, "Camilerimiz sürekli açık kalmalı. Çocuklarımızın neşesiyle, gençlerimizin heyecanıyla, pirifanilerimizin tecrübesiyle, kadınlarımızın nezaket ve becerisiyle dolmayan bir cami benim gözümde boştur." ifadeleri kullandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Camiler ve Din Görevlileri Hafası sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdiği konuşmasına Batman'da PKK'lı teröristlerin tuzakladığı EYP'nin patlaması sonucu şehit düşen 7 asker için Fatiha okudu. 


Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadelemizi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

 

"CAMİ MÜSLÜMANLARIN CEM OLDUĞU YERDİR"


"Biz şu anda çocuklarımızın ayaklarını camilere alıştıracağız, hanımların aynı şekilde ayaklarını camilerimize alıştıracağız ve böylece, cami Müslümanların cem olduğu yerdir, bunu bu şekilde ilan edeceğiz." diyen Erdoğan, "Camilere kadınlar giremez diye bir ayet mi, bir hadis mi var? Ben ne okudum ne gördüm ne duydum ne biliyorum. Bana hocalarım böyle bir şey öğretmediler. Peki kim, hangi kafayla bunu yapıyor? Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet geleceği inşa edeceksek, dün olduğu gibi bugün de cami merkezli bir hayatı özendirmemiz, teşvik etmemiz gerekiyor." dedi.

"Camileri, sadece namaz kılınıp dağıldığımız bir ibadet mekanına dönüştürmek ona yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Onun için diyorum, camilerimiz sürekli açık kalmalı. Çocuklarımızın neşesiyle, gençlerimizin heyecanıyla, pirifanilerimizin tecrübesiyle, kadınlarımızın nezaket ve becerisiyle dolmayan bir cami benim gözümde boştur." açıklamasında bulundu.

 

"DİN GÖREVLİLERİMİZ ÖTEKİLEŞTİRİCİ, DIŞLAYICI İFADELERDEN UZAK DURMALI"


Başkan Erdoğan, "Din görevlilerimiz ne suretle olursa olsun, ötekileştirici, insanımızın bir kesimini dışlayıcı ifadelerden uzak durmalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaaz ve hutbe dilinin gençlerin anlayacağı şekilde güncellenmesi, yenilenmesi, daha rafine hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, FETÖ ve DEAŞ gibi yapıların topluma sirayet edebilmesinin nedeninin, manevi boşlukların ilgili kurumlar tarafından doldurulamaması olduğunu kaydetti.

"Biz, din görevlilerimizden milletimize öncülük etmesini, rehberlik etmesini bekliyoruz." diyen Erdoğan, "Biz, din görevlilerimizden insanımızın derdiyle sıkıntısıyla ve elbette sevinciyle hemhal olmasını istiyoruz. Sizler imamsınız, FETÖ'nün imamı değil. Onunkiler cambaz." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.