PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN23061.33%
  • DOLAR32.3260.24%
  • EURO35.1060.08%
  • STERLİN41.0690.65%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Engelli öğrenciler meslek öğreniyor
Engelli öğrenciler meslek öğreniyor

Engelli öğrenciler meslek öğreniyor

Dünya Serebral Palsili Günü Organizasyonu kapsamında eğitim alanında en iyi proje ödülü alan MEB SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler çapraz kaynaştırma sayesinde gelecekteki meslekleri için hazırlanıyor.

A+A-

Dünya Serebral Palsili Günü Organizasyonu'nda eğitim alanında 75 ülke arasında en iyi proje ödülü alan MEB SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler çapraz kaynaştırma sayesinde hem sosyalleşiyor hem de gelecekteki mesleklerine hazırlanıyor.

 

ndbfhjdbl.jpg

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) arasında imzalanan protokol kapsamında geçen yıl eğitim öğretim faaliyetinin başladığı SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, serebral palsili öğrenciler ile normal gelişim gösteren öğrencilere çapraz kaynaştırma kapsamında aynı ortamda mesleki eğitim veriliyor. Böylece engelli öğrencilerin meslek sahibi olmaları amaçlanıyor.

 

vkndzkmxc.jpg

 

SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serebral palsili öğrencilere, tarım, bilişim teknolojileri ve radyo televizyon alanlarında eğitim verdiklerini belirterek okuldaki kaynaştırma sınıflarında serebral palsili ve normal gelişim gösteren öğrencilerin birlikte eğitim gördüklerini söyledi.

 

Okulun engelli öğrencilerin erişebilirliklerini artıracak, onlara özgürlük alanları kazandıracak fiziksel özelliklerde tasarlandığını ifade eden Saran, "Bu okulda amacımız serebral palsili çocuklarımızın meslek lisesi diploması alarak istihdama katılmalarını sağlamak. Zaman içinde amaçlarımıza ulaşarak çocuklarımızın farklı meslek alanlarında istihdam edildiklerini görmek istiyoruz." dedi.

 

gfhklmjs,.jpg

 

"EN İYİ PROJE ÖDÜLÜNÜ ALDIK"

 

Saran, Avustralya'da düzenlenen 6 Ekim Dünya Serebral Palsili (SP) Günü Organizasyonu'nda ödüle layık görüldüklerini hatırlatarak, SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 75 ülke arasında eğitim alanında 2018 yılının en iyi projesi ödülünü kazandığını kaydetti.

 

fmjdzndms,.jpg

 

Okulda özel eğitim gören 20 öğrenci olduğunu aktaran Saran, "Okulumuzdaki 2 hafif düzey sınıfımızda 14, orta-ağır düzey sınıflarımızda da 6 olmak üzere 20 özel eğitim öğrencimiz var. Ayrıca okulumuzda 60 kaynaştırma öğrencimiz, 103 normal gelişim gösteren öğrencimiz var. Çocuklarımız okul içerisinde, birlikte yan yana eğitim görüyorlar, kaynaşıyorlar, sosyalleşiyorlar. Hepsi mutlu bir şekilde eğitimlerine devam ediyorlar." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.